Pripravujeme domáci perník
Občas nás na stole poteší aj klasický zákusok, akým je aj poctivý domáci perník.
Galéria
Ingrediencie:
200 g práškového cukru
2 vajcia
400 g hladkej múky
3 PL kakaa
1 KL sóda BB
1 prášok do pečiva – do perníka
3 PL džemu
1 KL škorice
150 ml oleja
500 ml mlieka
rum príp. rumová esencia
do cesta možno pridať: posekané orechy, hrozienka a dochutiť rumom
okrem toho:
2 PL pikantného džemu
120 g čokolády na polevu
asi 30 g Cery
Postup:
Vajcia a cukor vyšľaháme. Pridáme džem, mlieko a olej. Zakaždým prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom, sóda BB, škoricou. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 30 minút.
2 PL džemu zohrejeme a pridáme rum alebo rumovú esenciu. Natrieme ešte na teplý koláč. Medzitým si necháme roztopiť čokoládu nad parou, pridáme ceru. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
Komentáre