image 21707 25 v1
Galéria (12)

Pripravujeme domáci perník

Občas nás na stole poteší aj klasický zákusok, akým je aj poctivý domáci perník.

Galéria

Domáci perník
Tvarohovník z lineckého cesta
Bryndzové tyčinky
Domáci perník
Bryndzové tyčinky
Bryndzové tyčinky
Domáci perník
Bryndzové tyčinky

Ingrediencie:

200 g práškového cukru
2 vajcia
400 g hladkej múky
3 PL kakaa
1 KL sóda BB
1 prášok do pečiva – do perníka
3 PL džemu
1 KL škorice
150 ml oleja
500 ml mlieka
rum príp. rumová esencia
do cesta možno pridať: posekané orechy, hrozienka a dochutiť rumom

okrem toho:

2 PL pikantného džemu
120 g čokolády na polevu
asi 30 g Cery

Postup:

Vajcia a cukor vyšľaháme. Pridáme džem, mlieko a olej. Zakaždým prešľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom, sóda BB, škoricou. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 30 minút.

domáci perník
domáci perník
domáci perník
domáci perník
domáci perník

2 PL džemu zohrejeme a pridáme rum alebo rumovú esenciu. Natrieme ešte na teplý koláč. Medzitým si necháme roztopiť čokoládu nad parou, pridáme ceru. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.

domáci perník
domáci perník
domáci perník
domáci perník

domáci perník
domáci perník

Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje