/ Recepty /

Nezbedné oči

nezbedne oci

Nezbedné oči majú väčšinou farbu horkej čokolády, ale niekedy bývajú obalené v strúhanom kokose. Viac v dnešnom vyskúšanom a osvedčenom recepte.

Svetlá hmota: 
50 g masla
1 PL práškového cukru
2 uvarené žĺtka
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 

Tmavá hmota: 
2 bielka (surové)
200 g nastrúhanej čokolády na varenie
150 g práškového cukru
100 g mletých mandlí
3 Pl rumu 
Na obalenie: 
50 g strúhanej horkej čokolády 

Na cca 50 nezbedných očí – podľa veľkosti:
1. Svetlá hmota („žlté očká“): nastrúhané varené žĺtka rozotrieme s maslom, cukrom a vanilínovým cukrom. Necháme v chladničke stuhnúť a potom z hmoty robíme guličky vo veľkosti väčšieho lieskového orieška a dáme do chladničky (prípadne môžeme dať na chvíľku do mrazničky).
2. Tmavá hmota: bielka, strúhaná čokoláda, cukor, mandle a rum ručne spracujeme. Urobíme valček (ak sa hmota lepí, zľahka ju poprášime práškovým cukrom). Z valčeka nakrájame kúsky podľa počtu žltých očiek a očká zabalíme do tmavej hmoty. Vytvoríme guličky. Pracujeme rýchlo, aby sa žlté očká netopili.
3. Guličky obalíme v strúhanej čokoláde a naaranžujeme ich do papierových košíčkov (najlepšie do malých cukrárskych košíčkov na pralinky).

TIP: Nezbedné oči môžeme tiež obaliť v strúhanom kokose.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.