Múčniková bonboniéra

12.02.2010
12.02.2010 (0)
Múčniková bonboniéra
Deň svätého Valentína sa blíži a vy stále nemáte darček pre vašu lásku? Inšpirujte sa naším dnešným receptom – múčnikovou bonboniérou.
Cesto:
250 g mäkkého masla
170 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 PL rumu
120 g hladkej múky
2 bal Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
1/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
100 g nastrúhaných mandlí
5 bielkov

Na ozdobu:
1 bal Polevy svetlej Dr.Oetker
200 g marcipánu (červeného alebo prírodný zafarbiť troškou potravinárskej farby)

1. Maslo ušľaháme s práškovým cukrom, žĺtkami a rumom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.

2. Cesto rozorieme v tenkej vrstve (zvyšok si odložíme) na vymazaný a múkou vysypaný plech (18 x 30 cm) a dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra: 220 °C
Plynová rúra: stupeň 5
Doba pečenia 5 minút

3. Na upečenú placku dáme opäť tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.

4. Koláč necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.

5. Polevu vyberieme z obalu a v miske ju roztopíme vo vodnom kúpeli. Kocky namáčame v poleve (alebo polevu natrieme štetcom) a necháme ich zaschnúť.

6. Marcipán rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.


TIP: Ak máme rúru s grilom, môžeme cesto miesto pečenia 5 minút grilovať


Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Reklama