/ Recepty /

Múčniková bonboniéra

mucnikova bonboniera

Deň svätého Valentína sa blíži a vy stále nemáte darček pre vašu lásku? Inšpirujte sa naším dnešným receptom – múčnikovou bonboniérou.

Cesto:
250 g mäkkého masla
170 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 PL rumu
120 g hladkej múky
2 bal Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
1/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
100 g nastrúhaných mandlí
5 bielkov

Na ozdobu:
1 bal Polevy svetlej Dr.Oetker
200 g marcipánu (červeného alebo prírodný zafarbiť troškou potravinárskej farby)

1. Maslo ušľaháme s práškovým cukrom, žĺtkami a rumom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.

2. Cesto rozorieme v tenkej vrstve (zvyšok si odložíme) na vymazaný a múkou vysypaný plech (18 x 30 cm) a dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra: 220 °C
Plynová rúra: stupeň 5
Doba pečenia 5 minút

3. Na upečenú placku dáme opäť tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.

4. Koláč necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.

5. Polevu vyberieme z obalu a v miske ju roztopíme vo vodnom kúpeli. Kocky namáčame v poleve (alebo polevu natrieme štetcom) a necháme ich zaschnúť.

6. Marcipán rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

TIP: Ak máme rúru s grilom, môžeme cesto miesto pečenia 5 minút grilovať

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.