/ Recepty /

Fondánové bonbóny zo zemiakov

fondanove bonbony zo zemiakov

Jednoduchá a rýchla sladkosť, ktorá isto nesklame milovníkov veľmi sladkých špecialít. Chuťovo pripomínajú bonbóny fondánové salonky.

Ingrediencie:

 
200 g zemiakov ( uvarených )
cca 800 g práškového cukru
1 KL mandľovej arómy
kakao na obaľovanie
 
Postup:
 
Zemiak uvaríme v šupke. Vychladíme a očistíme. Postrúhame na strúhadle.
 
Pridávame preosiaty práškový cukor a mandľovú arómu, až kým nevypracujeme kompaktnú hmotu. 
 
 
Odložíme na 30 minút do chladničky, aby masa trochu zatvrdla. Malou lyžičkou odkrajujeme z hmoty.
 
Urobíme guľky a obaľujeme v kakau. Odložíme na tácku a dáme do chladničky.
 
Pred podávaním môžeme bonbóny preložiť do papierových košíčkov.
 

 
 

Komentáre

  1. no vyzera to zaujimavo

  2. Musím to skúsiť,vyzerá to chutne a lákavo.

  3. Hella Mate says:

    už to tu je tento týždeň som to robila ja som pridala do zemiakov kokosovú múčku a bude dobré pridať aj rozmrvené piškoty lebo je to dosť mäkké ale inak fajn

  4. 20 dkg zemiakov a 80 dkg pr. cukru ?? skoro kilo cukru ?? to je dobry udaj ??? ved to musi byt hrozne sladke, nie je tam chyba ?

  5. Moc dobrý nápad. Je potřeba opravdu hodně cukru, ale ze 2 malých brambor toho uděláte dost. Neměla jsem mandlové aroma, tak jsem do části přidala kokos.moučku, do další mleté ořechy a do zbytku kakao. Některé jsem polila čok. polevou. Podívat se můžete např. na Facebooku na-Receptíky pro každého.

  6. Jeden koláčik denne ,alebo miesto zákuska pri telke pre rodinku to by som bral . ALE IBA JEDEN !!!!!!!!!

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.