fondanove bonbony zo zemiakov
Galéria (6)

Fondánové bonbóny zo zemiakov

Jednoduchá a rýchla sladkosť, ktorá isto nesklame milovníkov veľmi sladkých špecialít. Chuťovo pripomínajú bonbóny fondánové salonky.

Galéria

Ingrediencie:

 
200 g zemiakov ( uvarených )
cca 800 g práškového cukru
1 KL mandľovej arómy
kakao na obaľovanie
 
Postup:
 
Zemiak uvaríme v šupke. Vychladíme a očistíme. Postrúhame na strúhadle.
 
Pridávame preosiaty práškový cukor a mandľovú arómu, až kým nevypracujeme kompaktnú hmotu. 
 
 
Odložíme na 30 minút do chladničky, aby masa trochu zatvrdla. Malou lyžičkou odkrajujeme z hmoty.
 
Urobíme guľky a obaľujeme v kakau. Odložíme na tácku a dáme do chladničky.
 
Pred podávaním môžeme bonbóny preložiť do papierových košíčkov.
 

 
 
  1. babulka says:

    no vyzera to zaujimavo

  2. Julo says:

    Musím to skúsiť,vyzerá to chutne a lákavo.

  3. Hella Mate says:

    už to tu je tento týždeň som to robila ja som pridala do zemiakov kokosovú múčku a bude dobré pridať aj rozmrvené piškoty lebo je to dosť mäkké ale inak fajn

  4. vlado102 says:

    20 dkg zemiakov a 80 dkg pr. cukru ?? skoro kilo cukru ?? to je dobry udaj ??? ved to musi byt hrozne sladke, nie je tam chyba ?

  5. Luďa says:

    Moc dobrý nápad. Je potřeba opravdu hodně cukru, ale ze 2 malých brambor toho uděláte dost. Neměla jsem mandlové aroma, tak jsem do části přidala kokos.moučku, do další mleté ořechy a do zbytku kakao. Některé jsem polila čok. polevou. Podívat se můžete např. na Facebooku na-Receptíky pro každého.

  6. Janko says:

    Jeden koláčik denne ,alebo miesto zákuska pri telke pre rodinku to by som bral . ALE IBA JEDEN !!!!!!!!!

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.