/ Recepty /

Čokoládovo-marcipánová torta

cokoladovo marcipanova torta

Dnes vám ponúkame recept na sladkú nôtu. Pripravte si s nami čokoládovo-marcipánovú tortu podľa pani Adriany.

Ingrediencie:

– rozpis na tortovú formu o priemere 24 cm –
Korpus:


3 vajcia
100 g kryštálového cukru
70 g polohrubej múky
20 g kakaa
1 KL prášku do pečiva
2 PL oleja
3 PL vody
 
Plnka:


500 g bieleho jogurtu (alebo pochúťkovej smotany)
1 šľahačková smotana
2 PL práškového cukru
15 g želatíny
100 ml vody
100 g horkej čokolády
100 g marcipánu (možno nahradiť tyčinkou Margot) 
čokoládové hoblinky, prípadne postrúhaná čokoláda
 
Postup prípravy:


Celé vajcia šľaháme s kryštálovým cukrom cca 5 minút. Postupne pridávame vodu a potom olej. Zakaždým dobre prešľaháme. Ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a praskom do pečiva.
 
Rovnomerne rozotrieme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15-20 minút. Skúška špajlou. Korpus necháme postáť v tortovej forme asi 5 minút a potom ho vyberieme z tortovej formy. Necháme úplne vychladnúť na mriežke. Keď je korpus vychladnutý, odstránime papier zospodu a korpus vrátime späť do čistej, umytej formy.
 
Medzitým, kým korpus chladne dáme napučať želatínu do 100 ml vody. Keď je napučaná, tak ju zahrejeme, ale nesmie sa variť. Odstavíme a necháme trochu ochladiť. Čokoládu nasekáme nožom na drobné kúsky. Nastrúhame nahrubo tyčinku Margot. Jogurt alebo smotanu rozmiešame s práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Za stáleho miešania vlievame do jogurtu mierne ochladenú želatínu, ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku.

 

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



 
Nakoniec vmiešame posekanú čokoládu zmiešanú s postrúhanou tyčinkou Margot. 
Celú zmes nanesieme na korpus v tortovej forme. Postrúhame čokoládu na ozdobu a tortu odložíme do chladničky, aby dobre zatuhla. Najlepšie na celú noc.

Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ 
 

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.