Čokoládovo-marcipánová torta
Dnes vám ponúkame recept na sladkú nôtu. Pripravte si s nami čokoládovo-marcipánovú tortu podľa pani Adriany.
Galéria
Ingrediencie:
– rozpis na tortovú formu o priemere 24 cm –
Korpus:
3 vajcia
100 g kryštálového cukru
70 g polohrubej múky
20 g kakaa
1 KL prášku do pečiva
2 PL oleja
3 PL vody
Plnka:
500 g bieleho jogurtu (alebo pochúťkovej smotany)
1 šľahačková smotana
2 PL práškového cukru
15 g želatíny
100 ml vody
100 g horkej čokolády
100 g marcipánu (možno nahradiť tyčinkou Margot)
čokoládové hoblinky, prípadne postrúhaná čokoláda
Postup prípravy:
Celé vajcia šľaháme s kryštálovým cukrom cca 5 minút. Postupne pridávame vodu a potom olej. Zakaždým dobre prešľaháme. Ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a praskom do pečiva.
Rovnomerne rozotrieme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15-20 minút. Skúška špajlou. Korpus necháme postáť v tortovej forme asi 5 minút a potom ho vyberieme z tortovej formy. Necháme úplne vychladnúť na mriežke. Keď je korpus vychladnutý, odstránime papier zospodu a korpus vrátime späť do čistej, umytej formy.
Medzitým, kým korpus chladne dáme napučať želatínu do 100 ml vody. Keď je napučaná, tak ju zahrejeme, ale nesmie sa variť. Odstavíme a necháme trochu ochladiť. Čokoládu nasekáme nožom na drobné kúsky. Nastrúhame nahrubo tyčinku Margot. Jogurt alebo smotanu rozmiešame s práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Za stáleho miešania vlievame do jogurtu mierne ochladenú želatínu, ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Nakoniec vmiešame posekanú čokoládu zmiešanú s postrúhanou tyčinkou Margot.
Celú zmes nanesieme na korpus v tortovej forme. Postrúhame čokoládu na ozdobu a tortu odložíme do chladničky, aby dobre zatuhla. Najlepšie na celú noc.
Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Komentáre