/ Recepty /

Čokoládové veľkonočné vajíčka plnené pistáciovým krémom

image 32677 25 v1

Už viete, aké sladkosti nachystáte na blížiace sa sviatky? Prinášame vám tip na čokoládovú drobnosť, ktorá spestrí váš veľkonočný stôl.

Ingrediencie:

150 g bielej čokolády
5 g želatíny v prášku
50 ml šťavy z pomaranča
50 g mletých ( nesolených) pistácii
200 ml šľahačkovej smotany
nahrubo nasekane pistácie na posyp
20 malých alebo 6 väčších čokoládových vajíčok

Postup:

Želatínu zalejeme 2 PL vody a odložíme bokom asi na 10 minút, kým nenapučí. Čokoládu za stáleho miešania roztopíme nad parou. Pridáme mleté pistácie a premiešame, aby sme dostali jednotnú hmotu.

Napučanú želatínu zalejeme s pomarančovou šťavou a na miernom ohni zahrejeme. Nevaríme! Miešame, kým sa želatína nerozpustí. Asi 2 PL odoberieme z pistáciovej hmoty a pridáme do pomarančovej želatíny a dobre premiešame.

Vmiešame ju do zvyšku pistáciovej hmoty a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína dostala všade. Misu s krémom schladíme v studenej vode. Krém odložíme do chladničky na 15 – 20 minút zachladiť.

Medzitým do tuha vyšľaháme šľahačkovú smotanu a vmiešame ju do schladeného (ale ešte vždy riedkeho) pistáciového krému. Krátko prešľaháme. Nahriatym suchým nožom opatrne odrežeme vrch čokoládových vajíčok. Krém dáme do cukrárenského vrecka a naplníme krémom čokoládové vajíčka. Pred podávaním posypeme nahrubo posekanými pistáciami.

adkas-tastyfood.blogspot.sk 

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.