Čokoládové veľkonočné vajíčka plnené pistáciovým krémom
Už viete, aké sladkosti nachystáte na blížiace sa sviatky? Prinášame vám tip na čokoládovú drobnosť, ktorá spestrí váš veľkonočný stôl.
Ingrediencie:
150 g bielej čokolády
5 g želatíny v prášku
50 ml šťavy z pomaranča
50 g mletých ( nesolených) pistácii
200 ml šľahačkovej smotany
nahrubo nasekane pistácie na posyp
20 malých alebo 6 väčších čokoládových vajíčok
Postup:
Želatínu zalejeme 2 PL vody a odložíme bokom asi na 10 minút, kým nenapučí. Čokoládu za stáleho miešania roztopíme nad parou. Pridáme mleté pistácie a premiešame, aby sme dostali jednotnú hmotu.
Napučanú želatínu zalejeme s pomarančovou šťavou a na miernom ohni zahrejeme. Nevaríme! Miešame, kým sa želatína nerozpustí. Asi 2 PL odoberieme z pistáciovej hmoty a pridáme do pomarančovej želatíny a dobre premiešame.
Vmiešame ju do zvyšku pistáciovej hmoty a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína dostala všade. Misu s krémom schladíme v studenej vode. Krém odložíme do chladničky na 15 – 20 minút zachladiť.
Medzitým do tuha vyšľaháme šľahačkovú smotanu a vmiešame ju do schladeného (ale ešte vždy riedkeho) pistáciového krému. Krátko prešľaháme. Nahriatym suchým nožom opatrne odrežeme vrch čokoládových vajíčok. Krém dáme do cukrárenského vrecka a naplníme krémom čokoládové vajíčka. Pred podávaním posypeme nahrubo posekanými pistáciami.
Komentáre