Úvod Aktuality Stránka 85

Aktuality

Čerstvé novinky a aktuálne súťaže o skvelé ceny pre vašu domácnosť, dom, byt či záhradu na online magazíne Urob si sám.

Priekopník ekologickej architektúry Gernot Minke z Nemecka a renomovaný švajčiarsky architekt Werner Schmidt prídu 18. júna do Bratislavy. Predstavia najnovšie trendy v bioarchitektúre i vlastnú ekologickú architektonickú tvorbu, pri ktorej využívajú prírodné materiály a netradičné stavebné techniky. 

Najnovšie trendy z prvej ruky nájdete v júnovom vydaní Môjho domu. Prinášame vám inšpirácie priamo z Milána, ktoré je Mekkou interiérového dizajnu, hromadu dobrých nápadov aj praktických tipov však nájdete aj v článkoch venovaných vybaveniu kuchyne či vytvoreniu atraktívnej kvitnúcj záhrady.

Pre tých, ktorí sa v súčasnosti zaoberajú myšlienkou o svojom bývaní a chcú si zaobstarať nové alebo vylepšiť súčasné, prichádza PSS, a. s., s novou ponukou.

Už ste určite zažili skúsenosť s malým priestorom, ktorý ste chceli opticky zväčšiť, no možno ste nevedeli ako na to. V tomto prípade sú najdôležitejšie faktory svetlo a použitie správnych farieb. Kombináciami a usporiadaním môžete aj z tej najminiatúrnejšej izby vytvoriť priestrannú miestnosť, ktorá v žiadnom prípade nebude pôsobiť stiesnene a klaustrofobicky.

Vyhrajte jednu z atraktívnych cien – stačí, ak nám najneskôr do 5. júna pošlete tri kupóny z troch čísel časopisu Záhrada (2/2016, 3/2016, 4/2016), a budete zaradení do žrebovania o atraktívnych pomocníkov do záhrady.

Určite máte predstavu, v akom dome či byte by ste chceli bývať. Pri kúpe nehnuteľnosti niektorí z nás dokonca zvládnu aj debatu o spotrebe energií na vykurovanie alebo ohrev teplej vody. Vedeli by ste však zhodnotiť napríklad izoláciu, hlučnosť  či nebodaj statika vášho budúceho domova? Tieto naoko maličkosti vás môžu vyjsť draho a nemali by ste ich podceňovať. Ponúkame vám pár tipov, ktoré môžu pomôcť pri zhodnotení technického stavu vášho budúceho vysnívaného domova.

Posvieťme si na tradičné špekáčiky. Mala by to byť slovenská špecialita, ktorá má u nás dlhoročnú tradíciu... Tak čo má teda obsahovať tradičný špekáčik, ako má vyzerať, voňať a ako má po upečení chutiť?