Zapečený Camembert
Vynikajúci sýty pokrm. Doporučujeme podávať iba so zeleninovou prílohou.
Galéria
Ingrediencie:
lístkové cesto (jedno lístkové cesto postačí pre 4 osoby)
camembert (možno použiť aj iný syr s bielou plesňou napr. President, Reverend, Brie a podobne, jedna porcia 80 – 100g)
kečup
šunka
brusnicová omáčka
pór
1 žĺtok a 1 KL mlieka (na potretie)
zopár lúpaných mandlí
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 – 4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 časti, približné rozmery 18 x 25 cm. Stred každého obdĺžnika potrieme kečupom. Prekryjeme dvomi až tromi tenkými plátkami šunky. Na šunku položíme koliesko syra, ktoré potrieme brusnicovou omáčkou a prikryjeme na kolieska nakrájaným pórom (ten určite nevynechajte).
Potom všetko pekne zabalíme a spoje utlačíme vidličkou (po dvoch krajoch).
Cez stred všetko spečatíme lúpanými mandľami a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Žĺtok rozšľaháme s 1 KL mlieka. Môžete rozšľahať aj celé vajíčko ale zapečené cesto nebude mať takú peknú zlatistú farbu.
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, prikryte papierom na pečenie. Posledné 3 – 4 minúty odkryjeme a necháme zapiecť, aby bola farba este zlatistejšia.
Prajem krásny chuťový zážitok!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Komentáre