zapeceny camembert
Galéria (6)

Zapečený Camembert

 Vynikajúci sýty pokrm. Doporučujeme podávať iba so zeleninovou prílohou.

Galéria

Ingrediencie:

lístkové cesto (jedno lístkové cesto postačí pre 4 osoby)
camembert (možno použiť aj iný syr s bielou plesňou napr. President, Reverend, Brie a podobne, jedna porcia 80 – 100g)
kečup
šunka
brusnicová omáčka
pór
1 žĺtok a 1 KL mlieka (na potretie)
zopár lúpaných mandlí
 
Postup:


Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 – 4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 časti, približné rozmery 18 x 25 cm. Stred každého obdĺžnika potrieme kečupom. Prekryjeme dvomi až tromi tenkými plátkami šunky. Na šunku položíme koliesko syra, ktoré potrieme brusnicovou omáčkou a prikryjeme na kolieska nakrájaným pórom (ten určite nevynechajte).
 
 
 
Potom všetko pekne zabalíme a spoje utlačíme vidličkou (po dvoch krajoch). 
 
 
Cez stred všetko spečatíme lúpanými mandľami a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Žĺtok rozšľaháme s 1 KL mlieka. Môžete rozšľahať aj celé vajíčko ale zapečené cesto nebude mať takú peknú zlatistú farbu. 
 
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, prikryte papierom na pečenie. Posledné 3 – 4 minúty odkryjeme a necháme zapiecť, aby bola farba este zlatistejšia. 

Prajem krásny chuťový zážitok!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje