/ Recepty /

Zapečený Camembert

zapeceny camembert

 Vynikajúci sýty pokrm. Doporučujeme podávať iba so zeleninovou prílohou.

Ingrediencie:

lístkové cesto (jedno lístkové cesto postačí pre 4 osoby)
camembert (možno použiť aj iný syr s bielou plesňou napr. President, Reverend, Brie a podobne, jedna porcia 80 – 100g)
kečup
šunka
brusnicová omáčka
pór
1 žĺtok a 1 KL mlieka (na potretie)
zopár lúpaných mandlí
 
Postup:


Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 – 4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 časti, približné rozmery 18 x 25 cm. Stred každého obdĺžnika potrieme kečupom. Prekryjeme dvomi až tromi tenkými plátkami šunky. Na šunku položíme koliesko syra, ktoré potrieme brusnicovou omáčkou a prikryjeme na kolieska nakrájaným pórom (ten určite nevynechajte).
 
 
 
Potom všetko pekne zabalíme a spoje utlačíme vidličkou (po dvoch krajoch). 
 
 
Cez stred všetko spečatíme lúpanými mandľami a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Žĺtok rozšľaháme s 1 KL mlieka. Môžete rozšľahať aj celé vajíčko ale zapečené cesto nebude mať takú peknú zlatistú farbu. 
 
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 25 minút, prikryte papierom na pečenie. Posledné 3 – 4 minúty odkryjeme a necháme zapiecť, aby bola farba este zlatistejšia. 

Prajem krásny chuťový zážitok!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ 

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.