/ Recepty /

Trvanlivý medový závin, ktorému neodoláte

Trvanlivý medový závin, ktorému neodoláte

Medový závin môžete naplniť ľubovoľnou plnkou. Základ vždy tvorí slivkový lekvár s orechmi. Závin má dlhú trvanlivosť.

Ingrediencie:

600 g hladkej múky
200 g práškového cukru
4 vajcia
1 KL sóda bikarbóny
1 KL mletých klinčekov
2 KL škorice
3 PL medu

Na plnku:

1 a 1/2 kelímku slivkového lekváru (cca 600 g)
posekané orechy 240-300 g

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiesime spolu a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. Cesto rozdelíme na tri časti.Každé rozvaľkáme na tenší plát, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme posekanými orechmi. Možno pridať hrozienka, nastrúhať marcipán, kandizovanú pomarančovú kôru alebo čokoládové čipsy. Zvinieme do závinu a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rúra 170 stupňov 20 – 25 minút.

Necháme vychladnúť. Vychladnutý závin zabalíme do alobalu a uskladníme na chladnom a suchom mieste. Ako som už spomínala v úvode, závin ma dlhú trvanlivosť, takže ho môžeme piecť v dostatočnom časovom predstihu pred spotrebou.

medový závin

Dobrú chuť
adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

  1. súhlasím..trvanlivý..výborný..neodolateľný..u nás vianočný..

  2. Robievam ju, len tam chýba tuk. Inak je výborná a fakt dlho vydrží.

  3. Koľko tuku tam ide?

  4. ahojte. skusali ste aj s inou plnkou?

    1. ano, s nutelou a bolo super 🙂

  5. akurat sa krmim, maskrtka naozaj 🙂
    ale dala som na kazdy jeden zavin cely slivkovy lekvar (200g) a orechy riadne v takmer suvislej vrstve – len ocistene, nedrvene

  6. ano poznam je velmi dobry 🙂

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.