Trvanlivý medový závin, ktorému neodoláte

Trvanlivý medový závin, ktorému neodoláte

Medový závin môžete naplniť ľubovoľnou plnkou. Základ vždy tvorí slivkový lekvár s orechmi. Závin má dlhú trvanlivosť.

Ingrediencie:

600 g hladkej múky
200 g práškového cukru
4 vajcia
1 KL sóda bikarbóny
1 KL mletých klinčekov
2 KL škorice
3 PL medu

Na plnku:

1 a 1/2 kelímku slivkového lekváru (cca 600 g)
posekané orechy 240-300 g

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiesime spolu a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. Cesto rozdelíme na tri časti.Každé rozvaľkáme na tenší plát, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme posekanými orechmi. Možno pridať hrozienka, nastrúhať marcipán, kandizovanú pomarančovú kôru alebo čokoládové čipsy. Zvinieme do závinu a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rúra 170 stupňov 20 – 25 minút.

Necháme vychladnúť. Vychladnutý závin zabalíme do alobalu a uskladníme na chladnom a suchom mieste. Ako som už spomínala v úvode, závin ma dlhú trvanlivosť, takže ho môžeme piecť v dostatočnom časovom predstihu pred spotrebou.

medový závin

Dobrú chuť
adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. amalka says:

    súhlasím..trvanlivý..výborný..neodolateľný..u nás vianočný..

  2. Julanda says:

    Robievam ju, len tam chýba tuk. Inak je výborná a fakt dlho vydrží.

  3. Anonym says:

    Koľko tuku tam ide?

    1. lubipe says:

      100g tuku

  4. foltik says:

    ahojte. skusali ste aj s inou plnkou?

    1. kiki says:

      ano, s nutelou a bolo super 🙂

  5. smejka says:

    akurat sa krmim, maskrtka naozaj 🙂
    ale dala som na kazdy jeden zavin cely slivkovy lekvar (200g) a orechy riadne v takmer suvislej vrstve – len ocistene, nedrvene

  6. Anonym says:

    ano poznam je velmi dobry 🙂

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.