image 46530 25 v1

Strúhaný tvarohový koláč s kokosom

Máte radi klasický strúhaný tvarohový koláč? Vyskúšajte ho ozvláštniť kokosovou príchuťou, budete veľmi príjemne prekvapení.

Ingrediencie:

rozpis na plech 22 x 33 cm

Cesto:

250 g polohrubej múky
120 g masla (studeného)
100 g práškového cukru
1 PL bravčovej masti (možno vynechať, ale masť dodáva cestu krehkosť a chrumkavosť)
1 žĺtok
3 PL hustej smotany
1a 1/2 PL kakaa
1/2 KL prášku do pečiva

Tvarohová vrstva:

1 kg tvarohu ( nie hrudkovitého)
100 g masla (mäkkého)
5 vajec
200 g práškového cukru
250 ml kokosovej šľahačky alebo plnotučného kokosového mlieka
100 g kokosovej múčky (strúhaný kokos)
2 PL polohrubej múky
1 PL Solamylu
1-5 PL kokosového likéru (u mňa 5 PL bieleho rumu s kokosovou príchuťou)

Postup:

Suroviny rýchlo spracujeme, rozdelíme na dve časti a odložíme do mrazničky aspoň na dve hodiny.

Pripravíme si plnku.

Maslo s cukrom našľaháme. Striedavo pridávame tvaroh a vajcia. Za každým dobre prešľaháme, kým sa suroviny nespoja. Pridáme kokosovú smotanu (mlieko), likér. Nakoniec primiešame preosiatu múku zmiešanú s kokosovou múčkou a Solamylom.

Plech jemne potrieme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Nastrúhame polovicu cesta a vylejeme tvarohovú masu na nastrúhané cesto. Na vrch postrúhame (strúhadlom na jablká) druhú časť cesta. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 stupňov 60 – 70 minút. Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a tvarohovník necháme vychladiť v rúre. Potom preložíme do chladničky, aby sa úplne vychladil. Krájame na kocky a pred podávaním posypeme strúhaným kokosom.

Poznámka:

Ak by sa vám zdalo, že má koláč príliš veľa plnky, odporúčam znížiť množstvo plnky (pri pečení na malom plechu) na polovicu, resp. zvýšiť množstvo surovín na cesto (pri pečení na veľkom plechu 30 x 40 cm) o polovicu.

adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. JAN says:
  2. peto166 says:

    mno vyzera to zaujimavo 🙂
    dva dni dozadu som robil tu makovu torticku s pudingom co ste tu mali a bola super!!! i ked som musel semtam poimprovizovat, nakolko potrebne ingrediencie jaksik nie vzdy sedeli s popisom pripravi… ale inak OK 😉

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.