Šťavnatý broskyňový koláč
Ďakujeme Alene za tento skvelý koláčik, s ktorým sa zúčastnila aprílovej súťaže Varte a vyhrajte! v našom partnerskom časopise Môj dom ekoBývanie.
Galéria
Budeme potrebovať:Cesto:
250 g Hery
4 vajcia
170 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
150 ml mlieka
2 PL kakaa
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy
4 vajcia
170 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
150 ml mlieka
2 PL kakaa
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy
Plnka:
300 g broskýň z kompótu
300 ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingu
250 g masla
100 g kryštálového cukru
300 ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingu
250 g masla
100 g kryštálového cukru
Príprava:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknutú Heru a vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s mliekom ho zapracujeme do žĺtkového cesta. Cesto potom rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice vmiešame kakao.
Vyšší plech alebo formu vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Svetlé cesto rozotrieme na dno, naň natrieme tmavé cesto a povrch uhladíme. Scedené broskyne nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na koláč.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo. Spolu vyšľaháme na hladký krém a natrieme na koláč. Dáme ho stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme podľa fantázie.
Dobrú chuť!
Alena
vyzerá to velmi dobre, urcite skusim…