/ Recepty /

Šťavnatý broskyňový koláč

stavnaty broskynovy kolac

Ďakujeme Alene za tento skvelý koláčik, s ktorým sa zúčastnila aprílovej súťaže Varte a vyhrajte! v našom partnerskom časopise Môj dom ekoBývanie.

Budeme potrebovať:

Cesto:  

250 g Hery
4 vajcia
170 g práškového cukru
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
150 ml mlieka
2 PL kakaa
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Plnka:
300 g broskýň z kompótu
300 ml mlieka
1 balíček vanilkového pudingu
250 g masla
100 g kryštálového cukru

Príprava:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknutú Heru a vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme  tuhý sneh a striedavo s mliekom ho zapracujeme do žĺtkového cesta. Cesto potom rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice vmiešame kakao.
 
Vyšší  plech alebo formu vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Svetlé cesto rozotrieme na dno, naň natrieme tmavé cesto a povrch uhladíme. Scedené broskyne nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na koláč. 
 
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.


 

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo.  Spolu vyšľaháme na hladký krém a natrieme na koláč. Dáme ho stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme podľa fantázie. 

Dobrú chuť!
Alena

 

Komentáre

  1. Klkmklml says:

    vyzerá to velmi dobre, urcite skusim…

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.