ribezlova torta bez pecenia

Ríbezľová torta bez pečenia

Recept na neodolateľnú pochúťku, ktorá zaručene spríjemní domácu víkendovú pohodu. 

Prísady:


Korpus: 
125 g piškót 
80 g rozpusteného, vychladnutého masla 
 
Náplň: 
2 bal. Želatíny čírej Dr.Oetker 
500 g mäkkého tvarohu alebo Ricotty 
500 ml bieleho jogurtu
125 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker 
200 ml džúsu z modrého hrozna
250 g červených ríbezlí
50 g malín (alebo ostružín alebo čučoriedok) 
 
Príprava:
1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie.
2. Piškóty rozdrvíme váľkom v igelitovom sáčku. Rozdrvené piškóty zmiešame v mise s rozpusteným, vychladeným maslom. Túto masu rovnomerne rozdelíme na dno tortovej formy a pomocou lyžice dobre utlačíme.
 
3. Želatínu necháme napučať v hroznovom džúse. Vo veľkej mise pomocou metličky dobre rozmiešame tvaroh, jogurt, cukor a vanilínový cukor. Napučanú želatínu v hroznovom džúse zahrejeme (nesmie sa variť!) až sa rozpustí a vmiešame ju do tvarohovo-jogurtovej hmoty. Náplň necháme stáť kým nezačne hustnúť.
 
4. Ríbezle a maliny (alebo ostružiny alebo čučoriedky) umyjeme a odstopkujeme. Ovocie zamiešame do náplne. Náplň nalejeme na korpus a dáme na cca. 4 hodiny vychladnúť do chladničky.
 
5. Pri vyberaní torty najprv uvoľníme okraj formy príborovým nožom, potom roztvoríme okraj formy a odstránime ju. Nožom podkrojíme (uvoľníme) korpus od papiera na pečenie a tortu prenesieme na servírovací tanier. 

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje