Ríbezľová torta bez pečenia
Recept na neodolateľnú pochúťku, ktorá zaručene spríjemní domácu víkendovú pohodu.
Prísady:
Korpus:
125 g piškót
80 g rozpusteného, vychladnutého masla
Náplň:
2 bal. Želatíny čírej Dr.Oetker
500 g mäkkého tvarohu alebo Ricotty
500 ml bieleho jogurtu
125 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
200 ml džúsu z modrého hrozna
250 g červených ríbezlí
50 g malín (alebo ostružín alebo čučoriedok)
Príprava:
1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie.
2. Piškóty rozdrvíme váľkom v igelitovom sáčku. Rozdrvené piškóty zmiešame v mise s rozpusteným, vychladeným maslom. Túto masu rovnomerne rozdelíme na dno tortovej formy a pomocou lyžice dobre utlačíme.
3. Želatínu necháme napučať v hroznovom džúse. Vo veľkej mise pomocou metličky dobre rozmiešame tvaroh, jogurt, cukor a vanilínový cukor. Napučanú želatínu v hroznovom džúse zahrejeme (nesmie sa variť!) až sa rozpustí a vmiešame ju do tvarohovo-jogurtovej hmoty. Náplň necháme stáť kým nezačne hustnúť.
4. Ríbezle a maliny (alebo ostružiny alebo čučoriedky) umyjeme a odstopkujeme. Ovocie zamiešame do náplne. Náplň nalejeme na korpus a dáme na cca. 4 hodiny vychladnúť do chladničky.
5. Pri vyberaní torty najprv uvoľníme okraj formy príborovým nožom, potom roztvoríme okraj formy a odstránime ju. Nožom podkrojíme (uvoľníme) korpus od papiera na pečenie a tortu prenesieme na servírovací tanier.
Komentáre