/ Recepty /

Ríbezľová torta bez pečenia

ribezlova torta bez pecenia

Recept na neodolateľnú pochúťku, ktorá zaručene spríjemní domácu víkendovú pohodu. 

Prísady:


Korpus: 
125 g piškót 
80 g rozpusteného, vychladnutého masla 
 
Náplň: 
2 bal. Želatíny čírej Dr.Oetker 
500 g mäkkého tvarohu alebo Ricotty 
500 ml bieleho jogurtu
125 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker 
200 ml džúsu z modrého hrozna
250 g červených ríbezlí
50 g malín (alebo ostružín alebo čučoriedok) 
 
Príprava:
1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie.
2. Piškóty rozdrvíme váľkom v igelitovom sáčku. Rozdrvené piškóty zmiešame v mise s rozpusteným, vychladeným maslom. Túto masu rovnomerne rozdelíme na dno tortovej formy a pomocou lyžice dobre utlačíme.
 
3. Želatínu necháme napučať v hroznovom džúse. Vo veľkej mise pomocou metličky dobre rozmiešame tvaroh, jogurt, cukor a vanilínový cukor. Napučanú želatínu v hroznovom džúse zahrejeme (nesmie sa variť!) až sa rozpustí a vmiešame ju do tvarohovo-jogurtovej hmoty. Náplň necháme stáť kým nezačne hustnúť.
 
4. Ríbezle a maliny (alebo ostružiny alebo čučoriedky) umyjeme a odstopkujeme. Ovocie zamiešame do náplne. Náplň nalejeme na korpus a dáme na cca. 4 hodiny vychladnúť do chladničky.
 
5. Pri vyberaní torty najprv uvoľníme okraj formy príborovým nožom, potom roztvoríme okraj formy a odstránime ju. Nožom podkrojíme (uvoľníme) korpus od papiera na pečenie a tortu prenesieme na servírovací tanier. 

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.