Pečieme domáci banánový chlebík
Ak máte doma prezreté banány a neviete čo s nimi, upečte si náš banánový chlebík. Je to koláč, ktorý vás osloví jednoduchosťou svojej prípravy a banánovo-orechovou chuťou. Ideálny s pohárom mlieka, so šálkou čaju alebo kávy.
Ingrediencie:
rozmer formy: 30x11x6cm
4 prezreté banány
3/4 šálky hnedého cukru
1 1/2 šálky polohrubej muky
1 KL sódy bikarbóny
1 veľké vajce
50 g rozpusteného masla
100 g posekaných orechov (podľa vlastného výberu, prípadne mix)
Postup:
Banány ošúpeme a dáme ich do misy. Popučíme vidličkou. Pridáme vajíčko a dobre premiešame. Pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Dobre premiešame, aby sme nemali v ceste hrčky. Potom pridáme rozpustené, vychladené maslo, a nakoniec nadrobno posekané orechy. Zakaždým dobre premiešame. Vylejeme do pozdĺžnej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 55 – 60 minút. Kontrolujeme špajlou. Chlebík necháme dobre vychladnúť a môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom.
Dobrú chuť 🙂
že sa boha nebojíte-tento hnoj nazvať chlebík?
ad jozef, prečo by to mal byť hnoj, nazvali to chlebíkom, lebo sa pečie vo forme na biskupský chlebík, preto ten názov. A je veľmi dobrý, už som ho piekla. Chcela by som vidieť tvoj výtvor, myslím že asi by si boh zakryl oči:))
Všetko z banánami mám rád, a aj toto vyzerá chutne…určite to skúsim upiecť