Nakladané huby
Hubárska sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden tip na spracovanie vášho „úlovku“.
Na cca 4 poháre po 250 ml:
200 g očistených kuriatok
300 g očistených hríbov
trochu tymiánu, majoránky a lístkov bazalky
trochu Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker
750 ml vody
180 ml červeného vínneho octu (6 %)
3 KL soli
2 PL cukru
1 polievková kocka zeleninového bujónu
4 PL olivového oleja
1. Huby nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a rozdelíme ich do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža pomôcky na konzervovanie.
2. Prevaríme vodu s octom, soľou, cukrom, korením a polievkovou kockou, horúci nálev ihneď nalejeme na huby a pridáme 1 PL oleja do každého pohára.
3. Poháre uzavrieme, trochu nimi zatrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a dáme do spodnej polovice predhriatej rúry.
Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):
Elektrická rúra: 95 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Dĺžka zavárania: 70 minút.
TIP: Biely 6 % vínny ocot možno nahradiť klasickým 8 % octom.
Komentáre