/ Recepty /

Nakladané huby

nakladane huby

Hubárska sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden tip na spracovanie vášho „úlovku“.

Na cca 4 poháre po 250 ml: 
200 g očistených kuriatok
300 g očistených hríbov
trochu tymiánu, majoránky a lístkov bazalky
trochu Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker
750 ml vody
180 ml červeného vínneho octu (6 %)
3 KL soli
2 PL cukru
1 polievková kocka zeleninového bujónu
4 PL olivového oleja 

1. Huby nakrájame na ľubovoľne veľké kúsky a rozdelíme ich do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža pomôcky na konzervovanie.
2. Prevaríme vodu s octom, soľou, cukrom, korením a polievkovou kockou, horúci nálev ihneď nalejeme na huby a pridáme 1 PL oleja do každého pohára.
3. Poháre uzavrieme, trochu nimi zatrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a dáme do spodnej polovice predhriatej rúry.

Zaváracia teplota (predhriatie a zaváranie):
Elektrická rúra: 95 °C
Plynová rúra: stupeň 1

Dĺžka zavárania: 70 minút.

TIP: Biely 6 % vínny ocot možno nahradiť klasickým 8 % octom.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.