Mriežkový perníkový medovník
Lenka Šályová nám poslala recept na chutný mriežkový perníkový medovník, ktorý jej každoročne spríjemňuje nielen sviatočné dni.
Galéria
Na prípravu cesta potrebujeme:400g hladkej múky
1 malú lyžičku sódy bikarbóny
1 malú lyžičku perníkového korenia
štipku soli
200 g práškového cukru
100 g masla (hera)
1 polievkovú lyžicu medu
1 vajce
trochu mlieka
Plnka:
Slivkový lekvár
orechy ( nemusia byť)
Postup:
Pripravenú múku, sódu, perníkové korenie a soľ zmiešame. Medzitým si na miernom ohni v malom hrnci rozpustíme maslo s medom, ale dáme pozor aby nám to nezovrelo. Zohriatu zmes pridáme do sypkej zmesi, k tomu ešte jedno vajce a podľa potreby mlieko.
Všetko zmiešame a vypracujeme tuhé cesto, ktoré môžeme nechať 2 hodiny v chladničke. 2/3 cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme lekvárom a posypeme nahrubo nasekanými orechami.
Zo zvyšného cesta urobíme šulky na mriežky, alebo ho nakrájame. Poukladáme na koláč v tvare mriežky, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 150°C približne 10 až 15 min.
Dobrú chuť!
–>
pernikovy medovnik ha,ha,bud pernik alebo medovnik…
Tak ja som vyskúšala a je výborný.Už som ho piekla dva dni po sebe a deti ho chcú znova !!!!Akurát že som ho piekla nie 10 -15 minút, ale asi 30 minút.Ďakujem za dobrý recept.
ja mam lepsi recept,medove do kokosu sa to vola.
Tvoj recept do kokosu je o niečom úplne inom.Skús najskôr upiecť a potom hodnoť! Tento recept je super.
Nejedla som dobrý mrežovník odkedy umrela stará mať.
a načo je prosím v rozpise ten práškový cukor, keď sa o ňom ďalej nepíše?