Maslové oblúčiky

15.01.2010
15.01.2010 (0)
Maslové oblúčiky
Recept na koláčiky z maslového cesta s vlašskými orechmi
Cesto: 
280 g hladkej múky
160 g masla alebo margarínu
100 g práškového cukrubr
1/2 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
2 žĺtky 

Na potretie a posýpka: 
2 bielky na potretie
1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker
100 g strúhaných vlašských orechov 

Cesto:
Maslo, cukor, múku premiešanú s kypriacim práškom a žĺtky spracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme na 1/2 hodiny do chladničky stuhnúť. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Pomocou radielka pokrájame cesto na prúžky asi 2,5 x 8 cm. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Plát cesta rovnomerne natrieme tuhým snehom, posypeme orechovo-cukrovou posýpkou a ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie (nemastíme). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 min. pri teplote 180 ° C.

Počas pečenia si pripravíme okrúhle formy na ktoré budeme klásť horúce paličky. Môžeme použiť formu na srnčí chrbát, valček na cesto, fľašu atď. Hneď po upečení, ešte z horúcich paličiek tvarujeme na pripravených formách oblúčiky.


Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama