/ Recepty /

Jablkový závin neťahaný

jablkovy zavin netahany

Recept na jablkový závin so strúhankou a škoricou

Cesto: 
300 g hladkej múky
150 g margarínu
štipka soli
2 PL octu
150 ml mlieka 

Jablková plnka: 

1000 g strúhaných jabĺk
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Škoricového cukru Dr. Oetker
5 PL strúhanky
3 PL kryštálového cukru 

Na potretie: 
1 vajce 

Cesto:
Do preosiatej múky pridáme rozdrobený tuk, soľ, ocot a mlieko. Vypracujeme cesto tak, aby bolo lesklé a vláčne. Necháme ho pol hodiny odležať. Odležané cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký plát.

Každý z plátov posypeme strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom, vanilkovým a škoricovým cukrom. Stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.