
Jablkový závin neťahaný
Recept na jablkový závin so strúhankou a škoricou
Cesto:
300 g hladkej múky
150 g margarínu
štipka soli
2 PL octu
150 ml mlieka
Jablková plnka:
1000 g strúhaných jabĺk
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Škoricového cukru Dr. Oetker
5 PL strúhanky
3 PL kryštálového cukru
Na potretie:
1 vajce
Cesto:
Do preosiatej múky pridáme rozdrobený tuk, soľ, ocot a mlieko. Vypracujeme cesto tak, aby bolo lesklé a vláčne. Necháme ho pol hodiny odležať. Odležané cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký plát.
Každý z plátov posypeme strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom, vanilkovým a škoricovým cukrom. Stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre