jablkovy zavin netahany

Jablkový závin neťahaný

Recept na jablkový závin so strúhankou a škoricou

Cesto: 
300 g hladkej múky
150 g margarínu
štipka soli
2 PL octu
150 ml mlieka 

Jablková plnka: 

1000 g strúhaných jabĺk
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Škoricového cukru Dr. Oetker
5 PL strúhanky
3 PL kryštálového cukru 

Na potretie: 
1 vajce 

Cesto:
Do preosiatej múky pridáme rozdrobený tuk, soľ, ocot a mlieko. Vypracujeme cesto tak, aby bolo lesklé a vláčne. Necháme ho pol hodiny odležať. Odležané cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučký plát.

Každý z plátov posypeme strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom, vanilkovým a škoricovým cukrom. Stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje