/ Recepty /

Chutná žemľovka s tvarohom

chutna zemlovka s tvarohom

Recept na chutnú tradičnú žemľovku s tvarohom

Prísady:

3/4 sendviča 
350 – 400 g strúhaných jabĺk 
maslo na vymastenie pekáčika 
strúhanka na vysypanie pekáčika 
250 – 300 ml mlieka 
2 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker 
50 g rozohriateho masla 
250 g mäkkého tvarohu 
1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker 
1 PL práškového cukru 
3 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť) 
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker 
1 PL hrozienok
 

Príprava:
1. Sendvič nakrájame na 1 cm široké plátky. Jablká očistíme a nastrúhame. Vyššiu ohňovzdornú zapekaciu misu (pekáčik) vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. 
 
2. Do 250 ml mlieka dáme 1 vanilínový cukor. Maslo rozohrejeme. Tvaroh vyšľaháme s pudingovým práškom, práškovým cukrom a 3 žĺtkami. Ak je tvaroh hustý, pridáme 2 – 3 PL mlieka. 
 
3. Do zapekacej misy striedavo kladieme vrstvy: sendvič namočený v osladenom mlieku, pokvapkaný rozpusteným maslom, následne vrstvu tvarohu, potom opäť sendvič namočený v mlieku a pokvapkaný maslom, potom nastrúhané jablká posypané polovicou škoricového cukru a hrozienkami. Opakujeme do vyčerpania surovín – končíme hore vrstvou sendviča namočeného v mlieku a pokvapkaného maslom. 
 
4. Žemľovku pečieme priklopenú v predhriatej rúre pri teplote cca 180 – 190 °C asi 50 – 55 minút. Potom žemľovku odklopíme a teplotu pečenia zvýšime na 220 °C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nastriekame zdobiacim vrecúškom na žemľovku (môžeme iba navrstviť lyžicou) a zapečieme všetko asi 5 – 7 minút doružova. 
 
5. Pred servírovaním posypeme druhou polovicou škoricového cukru. 
 
TIP: Žemľovku môžeme piecť aj z 5 – 6 rožkov.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.