Ako si vyrobiť kokosové mlieko
Ak máte v obľube rastlinné mlieka, určite ste sa už stretli aj s kokosovým. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a chuť lahodná. Navyše hravo nahradí kupovanú verziu a ušetrí aj peňaženku.
Galéria
Použiť ho môžete pri varení polievok, dezertov, omáčok alebo v káve ako náhradu klasického mlieka či v pudingu.
Na prípravu je najlepšie použiť čerstvý kokosový orech. Pokiaľ k nemu nemáte práve prístup, nahradiť ho pokojne môžete aj strúhaným kokosom, najlepšie v bio kvalite, pre jeho výživové hodnoty a lahodnejšiu chuť.
Budeme potrebovať:
• strúhaný kokos
• voda
Postup:
Do mixéra vsypeme desať vrchovatých lyžíc strúhaného kokosu a zalejeme dvoma hrnčekmi horúcej vody. Ak by ste chceli mať mliečko hustejšie, pridajte viac lyžíc kokosu.
Necháme vychladnúť a následne mixujeme približne 4 minúty.
Precedíme cez jemné sitko a zmes necháme odkvapkať. (precedený kokos, ktorý nám zvýšil, je možné použiť napríklad do koláčov alebo aj smoothie)
Takto hotové, precedené mliečko už môžme rovno konzumovať. Výborne chutí aj so štipkou škorice či vanilky alebo osladené medom.
Kokosové mlieko skladujeme dobre uzavreté v chladničke. Takto nám vydrží aj týždeň.
Aj z mojho kokosa ide mlieko.Staci sa s nim hrat.
kokosové mlieko je veľmi chutne, ak priamo z kokosu.
vtipné, cha,cha… pomýlil si si web stránku 🙂