Nové vydanie časopisu Záhrada 8/2018 v predaji od 9. októbra

image 51037 25 v1

Nastal čas zberu posledných plodín, čas pestrých farieb, vône jesene a čas upratovania v záhrade. Áno, práca v záhrade sa jednoducho nikdy nekončí, ale to je predsa večný a spoľahlivý kolobeh. S láskou zveľaďujeme náš kúsok raja a tešíme sa z každého úspechu. Máme radi svoje kráľovstvo, a hoci sa radi podelíme, niet nad príjemné súkromie, ktoré nám zabezpečí napríklad aj bohato rozrastený listnatý živý plot. Preto vám prinášame tipy na výber druhov, neskoršiu starostlivosť a rady, ako si ho sami rozmnožíte.

Medzi tradičné plodiny našich záhrad nepochybne patrí kapusta. Jej pestovanie sa naozaj vyplatí a v tomto období je aktuálne jej uskladnenie kvasením. Ak sa vám zdá, že ide o zdĺhavý proces, môžete vyskúšať rýchlejšiu alternatívu v malom pomocou fermentovania.

Práce v záhrade v týchto dňoch sa však netýkajú len zberu a spracovania plodov našej práce či aktuálneho obdobia. Už dnes môžeme spraviť dôležité kroky, aby sme mali v budúcej sezóne bohatú úrodu ovocia, dokonca, aby sme začali sezónu na úžitkových hriadkach oveľa skôr ako zvyčajne.

Stačí len vedieť správne prezimovať ovocné stromy a priesady odolnej zeleniny, napríklad šalátu, špenátu či kučeravého petržlenu.

Stále málo? Čo tak v sychravých dňoch navštíviť nový portál pre záhradkárov? Jeho názov si ľahko zapamätáte: Zahrada.sk

No inak každý jeden slnečný deň šup-šup do záhradky, lebo jeseň vrcholí a ani sa nenazdáme a je tu záver sezóny.

Farebnú a bohatú jeseň vám želám!

Martin Čurda

PREDPLATNÉ časopisu ZÁHRADA »

Z OBSAHU: 

Okrasná záhrada

■ Návšteva malej záhrady

■ Spevnená plocha ako štýlotvorný prvok

■ Betónový plot skrášlený drevom

■ Chryzantémy, ozdoba jesenných záhonov

■ Záhradný stojan

■ Živý plot, krásne ohraničenie záhrady

■ Pekne uložené drevo

■ Výsadba, ktorá vydrží i cez zimu

Pre dobrú úrodu

■ Pestujeme kapustu

■ Domáca fermentovaná zelenina

■ Nenáročná machovka pre krásu aj úžitok

■ Viete, ako zazimovať ovocné stromy?

■ Zimná ochrana odolných priesad

■ Vyberáme orechy

■ Chemicky alebo bio?

Poradňa

■ Odpovedáme na vaše otázky a podnety

■ Liečba z prírody

PREDPLATNÉ časopisu ZÁHRADA »

  

PREDPLATNÉ časopisu ZÁHRADA »

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.