/ Recepty /

Vyprážané plnené cuketové kvety

image 27504 25 v1

Zvyčajne si vypražíte syr, rezne a zo zeleniny karfiol? Vyskúšajte túto jar niečo celkom nové – pochutnajte si na cuketových kvetoch. Čerstvé cuketové kvety sa môžu stať vašou novou obľúbenou lahôdkou – samozrejme za predpokladu, že viete ako na to. Vyskúšajte si s nami jeden z najlepších receptov na vyprážané kvety. Výsledkom jednoduchého receptu je skutočne očarujúca a nezvyčajná chuť.

Ingrediencie:

• Čerstvé cuketové kvety (pri rezaní môžte pokojne ponechať zárodok cukety pod kvetom)
• Syr ricotta
• Čerstvá mäta
• Kôra z citróna
• Čerstvo namleté čierne korenie
• Olej na vyprážanie
• Hladká múka
• Pivo (najlepšie plzeňského typu)
• Soľ

Postup:

1. Cuketové kvety očistite a skontrolujte, či sa v nich nenachádza žiadny hmyz. Odstráňte piestik a tyčinky, ktoré sa nachádzajú vo vnútri kvetu (skrátka celé vnútro kvetu).

2. Vymiešajte ricottu s posekanými mätovými lístkami, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou a čerstvo namletým (alebo podrveným) čiernym korením. Na 15 kvetov budete potrebovať približne 150g ricotty, 1 polievovú lyžicu nasekanej čerstvej mäty, 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry a soľ a korenie podľa chuti.

3. Pomocou čajovej lyžičky naplňte každý kvet plnkou.

4. Cestíčko na obaľovanie si pripravíte jednoducho zmiešaním múky, soli a piva. Klasickým spôsobom obaľte naplnené kvietky a vypražte v oleji tak, aby boli chrumkavé a jemne zlatisté. Poukladajte na papierovú utierku, aby nasala prebytočný olej.

5. Podávajte teplé, buď samotné – iba posolené alebo s dipom podľa vlastného výberu (výborný je klasický paradajkový s bazalkou, cesnakom a olivovým olejom).



Želáme dobrú chuť!

Text: Anna Martausová
Foto: Thinkstock

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.