Vyprážané plnené cuketové kvety
Zvyčajne si vypražíte syr, rezne a zo zeleniny karfiol? Vyskúšajte túto jar niečo celkom nové – pochutnajte si na cuketových kvetoch. Čerstvé cuketové kvety sa môžu stať vašou novou obľúbenou lahôdkou – samozrejme za predpokladu, že viete ako na to. Vyskúšajte si s nami jeden z najlepších receptov na vyprážané kvety. Výsledkom jednoduchého receptu je skutočne očarujúca a nezvyčajná chuť.
Galéria
Ingrediencie:
• Čerstvé cuketové kvety (pri rezaní môžte pokojne ponechať zárodok cukety pod kvetom)
• Syr ricotta
• Čerstvá mäta
• Kôra z citróna
• Čerstvo namleté čierne korenie
• Olej na vyprážanie
• Hladká múka
• Pivo (najlepšie plzeňského typu)
• Soľ
Postup:
1. Cuketové kvety očistite a skontrolujte, či sa v nich nenachádza žiadny hmyz. Odstráňte piestik a tyčinky, ktoré sa nachádzajú vo vnútri kvetu (skrátka celé vnútro kvetu).
2. Vymiešajte ricottu s posekanými mätovými lístkami, nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou a čerstvo namletým (alebo podrveným) čiernym korením. Na 15 kvetov budete potrebovať približne 150g ricotty, 1 polievovú lyžicu nasekanej čerstvej mäty, 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry a soľ a korenie podľa chuti.
3. Pomocou čajovej lyžičky naplňte každý kvet plnkou.
4. Cestíčko na obaľovanie si pripravíte jednoducho zmiešaním múky, soli a piva. Klasickým spôsobom obaľte naplnené kvietky a vypražte v oleji tak, aby boli chrumkavé a jemne zlatisté. Poukladajte na papierovú utierku, aby nasala prebytočný olej.
5. Podávajte teplé, buď samotné – iba posolené alebo s dipom podľa vlastného výberu (výborný je klasický paradajkový s bazalkou, cesnakom a olivovým olejom).
Želáme dobrú chuť!
Text: Anna Martausová
Foto: Thinkstock
Komentáre