/ Recepty /

Sacherova torta

sacherova torta

 
Máj - lásky čas, pálenie čarodejníc a stavanie májov. Aby Vám čakanie na májové veselie rýchlejšie ubiehalo, v spolupráci s Dr. Oetkerom vám prinášame chutný recept na Sacherovu tortu.
 

Prísady:

Cesto: 
125 g margarínu alebo masla 
125 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
7 vajec
150 g hladkej múky
3 PL kakaového prášku
1/2 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker 

Na naplnenie: 
marhuľový džem 
 
Poleva: 
1 bal Polevy tmavej Dr. Oetker
50 ml oleja 
 
Príprava:
Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Do žĺtkovej hmoty postupne zašľaháme margarín, kakao a vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka pomocou varešky primiešame k cestu. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.
 
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 40 min. pri teplote 170 – 180 ° C. Po upečení vyklopíme na mriežku a dáme vychladnúť. 
 
Vychladnuté rozrežeme a naplníme džemom. Celú tortu natrieme rovnomerne čokoládovou polevou.
 
Čokoládová poleva:
K čokoládovej poleve pridáme 50 ml oleja a rozpustíme vo vodnom kúpeli 

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker 

Komentáre

  1. Toto okolo Sacher torty ani nechodilo a pán Sacher sa v hrobe obracia!
    Toto je len obyčajná reklama na produkty Dr. Oetker

    1. Sever máte pravdu okolo sacherky to ani nešlo .Chýba tam 400g horkej čokoády aj s polevou,taký recept som ešte nečitala o sacherovej torte.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.