Sacherova torta

22.04.2010
22.04.2010 (1) (2)
Sacherova torta
 
Máj - lásky čas, pálenie čarodejníc a stavanie májov. Aby Vám čakanie na májové veselie rýchlejšie ubiehalo, v spolupráci s Dr. Oetkerom vám prinášame chutný recept na Sacherovu tortu.
 
Prísady:

Cesto: 
125 g margarínu alebo masla 
125 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
7 vajec
150 g hladkej múky
3 PL kakaového prášku
1/2 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker 

Na naplnenie: 
marhuľový džem 
 
Poleva: 
1 bal Polevy tmavej Dr. Oetker
50 ml oleja 
 
Príprava:

Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Do žĺtkovej hmoty postupne zašľaháme margarín, kakao a vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka pomocou varešky primiešame k cestu. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.
 
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 40 min. pri teplote 170 - 180 ° C. Po upečení vyklopíme na mriežku a dáme vychladnúť. 
 
Vychladnuté rozrežeme a naplníme džemom. Celú tortu natrieme rovnomerne čokoládovou polevou.
 
Čokoládová poleva:
K čokoládovej poleve pridáme 50 ml oleja a rozpustíme vo vodnom kúpeli 


Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker 

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Sever | 24.12.2014, 20:29
Toto okolo Sacher torty ani nechodilo a pán Sacher sa v hrobe obracia! Toto je len obyčajná reklama na produkty Dr. Oetker
Elena | 20.05.2015, 14:34
Sever máte pravdu okolo sacherky to ani nešlo .Chýba tam 400g horkej čokoády aj s polevou,taký recept som ešte nečitala o sacherovej torte.
Prečítajte si
Reklama