Ryžový koláč s višňami

Ryžový koláč s višňami

Recept na ryžový koláč s višňovým kompótom

Cesto: 
125 g hladkej múky
50 g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
50 g masla alebo Hery
1/3 Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Náplň: 
1 višňový kompót (cca 370 g netto)
2 Mliečne ryže klasik Dr. Oetker
600 ml mlieka
400 ml smotany 

Ovocná omáčka: 
zachytená šťava z višní
1 PL Gustinu Dr. Oetker 

1. Višne necháme odkvapkať na sitku a šťavu zachytíme. Mlieko spolu so smotanou privedieme do varu. Hrniec odstavíme z platne a ručnou metličkou vmiešame obidve mliečne ryže. Dobre premiešame. Hrniec vrátime na platňu a za stáleho miešania ešte 1 minútu zahrievame. Potom hrniec znovu odstavíme, zakryjeme pokrievkou a takto necháme až do ďalšieho spracovania.

Cesto: Na dosku dáme múku, cukor, soľ, kypriaci prášok, maslo, vajce a všetko dôkladne premiešame.

2. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy (priem. 26 cm), zatlačíme. Na cesto rozložíme odkvapkané višne – 1 cm okraj necháme voľný. Teplú mliečnu ryžu ešte raz dobre premiešame ručnou metličkou a nalejeme na višne, uhladíme a dáme piecť:

Horný a spodný ohrev: cca 180°C (predhriať, spodná tretina rúry)
Horúci vzduch: cca 160°C (nepredhriať)
Plyn: cca stup. 3 (predhriatá rúra )
Doba pečenia: cca 45 min

3. Po upečení necháme koláč ešte 10 min vo vypnutej otvorenej rúre, potom koláč vyberieme a necháme ešte min. 30 minút vychladnúť. Nožom uvoľníme okraj formy, vyberieme koláč z formy na tanier a necháme úplne vychladnúť.

5. Ovocná omáčka: Gustín rozmiešame metličkou v studenej šťave z višní a potom za stáleho miešania necháme prejsť varom. Omáčkou polievame jednotlivé porcie koláča na tanierikoch.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje