/ Recepty /

Ryžový koláč s višňami

Ryžový koláč s višňami

Recept na ryžový koláč s višňovým kompótom

Cesto: 
125 g hladkej múky
50 g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
50 g masla alebo Hery
1/3 Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Náplň: 
1 višňový kompót (cca 370 g netto)
2 Mliečne ryže klasik Dr. Oetker
600 ml mlieka
400 ml smotany 

Ovocná omáčka: 
zachytená šťava z višní
1 PL Gustinu Dr. Oetker 

1. Višne necháme odkvapkať na sitku a šťavu zachytíme. Mlieko spolu so smotanou privedieme do varu. Hrniec odstavíme z platne a ručnou metličkou vmiešame obidve mliečne ryže. Dobre premiešame. Hrniec vrátime na platňu a za stáleho miešania ešte 1 minútu zahrievame. Potom hrniec znovu odstavíme, zakryjeme pokrievkou a takto necháme až do ďalšieho spracovania.

Cesto: Na dosku dáme múku, cukor, soľ, kypriaci prášok, maslo, vajce a všetko dôkladne premiešame.

2. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy (priem. 26 cm), zatlačíme. Na cesto rozložíme odkvapkané višne – 1 cm okraj necháme voľný. Teplú mliečnu ryžu ešte raz dobre premiešame ručnou metličkou a nalejeme na višne, uhladíme a dáme piecť:

Horný a spodný ohrev: cca 180°C (predhriať, spodná tretina rúry)
Horúci vzduch: cca 160°C (nepredhriať)
Plyn: cca stup. 3 (predhriatá rúra )
Doba pečenia: cca 45 min

3. Po upečení necháme koláč ešte 10 min vo vypnutej otvorenej rúre, potom koláč vyberieme a necháme ešte min. 30 minút vychladnúť. Nožom uvoľníme okraj formy, vyberieme koláč z formy na tanier a necháme úplne vychladnúť.

5. Ovocná omáčka: Gustín rozmiešame metličkou v studenej šťave z višní a potom za stáleho miešania necháme prejsť varom. Omáčkou polievame jednotlivé porcie koláča na tanierikoch.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.