Čučoriedkové muffiny
Recept na muffiny s čučoriedkami
Cesto – na 12 ks:
125 g mäkkého masla alebo Hery
100 g cukru
2 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
2 vajcia
250 g polohrubej múky
2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
125 g mlieka
125 g čučoriedok
Okrem toho:
1 bal. Polevy svetlej Dr. Oetker
niekoľko čučoriedok na ozdobu
1. Čučoriedky umyjeme, očistíme a necháme na obrúsku dôkladne osušiť.
2. Cesto: Zmäknuté maslo trieme elektrickým mixérom (metly na šľahanie) na najnižšom stupni s cukrom a vanilínovým cukrom do hladka. Potom postupne vmiešame vajcia – každé vyšľaháme 1 minúty. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mliekom – oboje dôkladne premiešame a vypracujem hladké cesto. Nakoniec zľahka vmiešame čučoriedky. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláčiky. Dáme piecť:
Horný a spodný ohrev: cca 180 °C (predhriať)
Horúci vzduch: cca 160 °C (nepredhriať)
Plyn: stup. 3-4 (predhriať)
Doba pečenia: cca 25-30 min.
3. Koláčiky necháme vychladnúť. Polevu rozohrejeme podľa návodu vo vodnom kúpeli a „postriekame“ ňou koláčiky tak, aby vznikli dekoračné prúžky. Ozdobíme čučoriedkami.
TIP: Môžeme tiež ozdobiť čokoládovými šupinkami.
Komentáre