nepecena kavova rolada
Galéria (10)

Nepečená kávová roláda

Občas je dobré mať po ruke rýchly a jednoduchý recept. Nepečená kávová roláda je nenáročná na prípravu a chutí výborne.

Galéria

Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda
Nepečená kávová roláda

Ingrediencie:
28 ks detských piškót – dlhých
200 g Philadelphie  (Philadelphia je krémový syr, konzistenciou podobný Mascarpone)
100 g  práškového cukru
2-3 PL kapučíno s vanilkovou príchuťou
2-3 PL Baileys (krémový likér)
250 ml šľahačkovej smotany

na namáčanie:
3-4 PL kapučíno s vanilkovou príchuťou
1 KL neskafé
150 ml prevarenej vody

na posyp:
kakao

Postup:
Philadelphiu vymiešame s cukrom, pridáme kapučíno, Baileys a vymiešame dohladka. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha . Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do Philadelphie. Kapučíno a neskafé zmiešame a zalejeme prevarenou vodou.

Necháme ochladiť. Rozprestrieme si alobal na dĺžku tak, aby sa nám tam zmestilo 24 kusov piškót, t.j. 6 x 4 (na šírku 6 kusov a na dĺžku 4 kusy. Čiže dostaneme obdĺžnik 6 x 4 (24 piškót).

Piškóty iba jemne, z nepocukrovanej strany, namočíme do ochladeného kávového mixu. Ukladáme na alobal namočenou stranou smerom hore. Na piškóty opatrne rozotrieme krém a pomocou alobalu (od stredu ruky podložíme pod alobal, dlaňami smerom nahor) začneme stáčať do tvaru rolády.

Keď už máme roládu takmer stočenú, na vrch doložíme 7 rad piškót , takže celkovo použijeme 28 piškót.  

Stočíme alobal na pevno na oboch koncoch . Dostaneme šúľok ako keby sme mali salámu. Preložíme na tácku tak, aby ten posledný dokladaný rad piškót  bol  naspodku.

Jemným utlačením dlaňami (ak je to potrebné) dotvarujeme šúľok na okrúhlo a odložíme do chladničky stuhnúť.
Doporučujem krájať pilkovým nožom. Pred podávaním husto posypeme kakaom cez sitko.

Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

Roláda nie je na dlhšie skladovanie, keďže piškóty ľahko nasajú vlhkosť.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.