/ Recepty /

Nepečená kávová roláda

nepecena kavova rolada

Občas je dobré mať po ruke rýchly a jednoduchý recept. Nepečená kávová roláda je nenáročná na prípravu a chutí výborne.

Ingrediencie:
28 ks detských piškót – dlhých
200 g Philadelphie  (Philadelphia je krémový syr, konzistenciou podobný Mascarpone)
100 g  práškového cukru
2-3 PL kapučíno s vanilkovou príchuťou
2-3 PL Baileys (krémový likér)
250 ml šľahačkovej smotany

na namáčanie:
3-4 PL kapučíno s vanilkovou príchuťou
1 KL neskafé
150 ml prevarenej vody

na posyp:
kakao

Postup:
Philadelphiu vymiešame s cukrom, pridáme kapučíno, Baileys a vymiešame dohladka. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha . Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do Philadelphie. Kapučíno a neskafé zmiešame a zalejeme prevarenou vodou.

Necháme ochladiť. Rozprestrieme si alobal na dĺžku tak, aby sa nám tam zmestilo 24 kusov piškót, t.j. 6 x 4 (na šírku 6 kusov a na dĺžku 4 kusy. Čiže dostaneme obdĺžnik 6 x 4 (24 piškót).

Piškóty iba jemne, z nepocukrovanej strany, namočíme do ochladeného kávového mixu. Ukladáme na alobal namočenou stranou smerom hore. Na piškóty opatrne rozotrieme krém a pomocou alobalu (od stredu ruky podložíme pod alobal, dlaňami smerom nahor) začneme stáčať do tvaru rolády.

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Keď už máme roládu takmer stočenú, na vrch doložíme 7 rad piškót , takže celkovo použijeme 28 piškót.  

Stočíme alobal na pevno na oboch koncoch . Dostaneme šúľok ako keby sme mali salámu. Preložíme na tácku tak, aby ten posledný dokladaný rad piškót  bol  naspodku.

Jemným utlačením dlaňami (ak je to potrebné) dotvarujeme šúľok na okrúhlo a odložíme do chladničky stuhnúť.
Doporučujem krájať pilkovým nožom. Pred podávaním husto posypeme kakaom cez sitko.

Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk

Roláda nie je na dlhšie skladovanie, keďže piškóty ľahko nasajú vlhkosť.

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.