Lahodná domáca bábovka
Veľmi lahodná bábovka, ktorej rýchlu prípravu zvládne naozaj každý. A každý si na nej určite aj pochutí.
Galéria
Ingrediencie:1 pohár hladkej múky
1 pohár kyslej smotany
1 pohár práškového cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 pohár mletých orechov ( ja som dala 1/2 mletých a druhú 1/2 som iba posekala)
1 pohár Granka
3 vajcia
125 ml oleja
1 pohár = 250ml ( suroviny som dávala asi 1 cm od vrchu pohára)
Poleva:
3/4 pohára (150g ) práškového cukru
1 PL vody
1KL oleja
Všetko v miske spolu zmiešať, vyšľahať šľahačom a dať do formy upiecť pri 170 stupňoch na 1 hodinu.
Necháme vychladiť a polejeme cukrovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním preosiateho cukru, vody a oleja.
Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle. Ja som volila kandizovanú pomarančovú kôru.
To je všetko 🙂 Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Dakujem-neprosim…polievat grankovu masu cistym cukrom a to este s olejom…bleee…nic pre mna 🙂 – zly recept…
Ja som si to hodil do kalkulacky a vysla mi energeticka hodnota cca 22750 kj. Pri „sackovych“ udajoch som ratal bezne hmotnosti, napriklad vanilkovy cukor ma 20g, prasok do peciva 12g, kyslu smotanu som ratal 14%, atd… Pre beznu (cca 60kg zenu vo veku 25-60 rokov) je to cca 4-nasobok celodennej spotreby energie. Takze je to ultra energeticka bomba a nehovorim, ze to nemate jest, no radsej s bandou kamaratok. Ak to rozkrajam na desat kusok, tak kazdy jeden z nich vyda za samostatny obed! Ale to je koniec-koncov bezna vlastnost sladkosti. Inak, na obrazku to vyzera vyborne.
Uz len pri pohlade na obrazok mam „zalepene usta“ 🙂 – presladena babovka poliata cukrom a este aj posypana kandizovanym „niecim“ zltym…ufff…ze toto niekomu aj chuti!!!
Poznám ešte rýchlejšiu bábovku a dobrú! Ingrediencie: 30dg hladkej múky 30dg práškový cukor 4 celé vajcia 1 pohár mlieka 1 pohár oleja 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečivaVšetko spolu do jednej misky, dobre vymiešať, vyliať do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a šup do trúby cca na 40 minút. Rokmi vyskúšané, keď som nevedela čo rýchlo upiecť , tak toto a tak rýchlo aj zmizla zo stola.
cathy2131 – ako mozes posudit, ze zly recept, ked si tu babovku neokusila? Vobec nie je presladena. Granko je pridane namiesto kakaa a je ovela chutovo jemnejsie ako kakao. OK, ta cukrova poleva na vrchu nemusi byt, ale to je na kazdom z nas ci si urobi babovku s polevou alebo bez. Nahodou je to cesto velmi jemne a nic nezvycajne sa tam nepridava, co ide do bezneho babovkoveho cesta. A koniec koncov nikto ti nedrzi noz pod krkom, ze si musis urobit prave tuto babovku.PS: mna doma ucili, ze na jedlo sa nehovori bleeeeeeee alebo fuj.
treba vysúšat
Tá bábovka je velmi dobrá a neni ani príliš sladka. Je fajn mäkučká