/ Recepty /

Lahodná domáca bábovka

lahodna domaca babovka

 Veľmi lahodná bábovka, ktorej rýchlu prípravu zvládne naozaj každý. A každý si na nej určite aj pochutí.

Ingrediencie:

1 pohár hladkej múky

1 pohár kyslej smotany

1 pohár práškového cukru

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 pohár mletých orechov ( ja som dala 1/2 mletých a druhú 1/2 som iba posekala)

1 pohár Granka

3 vajcia

125 ml oleja

1 pohár = 250ml ( suroviny som dávala asi 1 cm od vrchu pohára)


Poleva:

3/4 pohára (150g ) práškového cukru

1 PL vody

1KL oleja

 
Postup:

Všetko v miske spolu zmiešať, vyšľahať šľahačom a dať do formy upiecť pri 170 stupňoch na 1 hodinu.

Necháme vychladiť a polejeme cukrovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním preosiateho cukru, vody a oleja.

Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle. Ja som volila kandizovanú pomarančovú  kôru.

To je všetko 🙂 Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Komentáre

  1. Dakujem-neprosim…polievat grankovu masu cistym cukrom a to este s olejom…bleee…nic pre mna 🙂 – zly recept…

  2. Ja som si to hodil do kalkulacky a vysla mi energeticka hodnota cca 22750 kj. Pri „sackovych“ udajoch som ratal bezne hmotnosti, napriklad vanilkovy cukor ma 20g, prasok do peciva 12g, kyslu smotanu som ratal 14%, atd… Pre beznu (cca 60kg zenu vo veku 25-60 rokov) je to cca 4-nasobok celodennej spotreby energie. Takze je to ultra energeticka bomba a nehovorim, ze to nemate jest, no radsej s bandou kamaratok. Ak to rozkrajam na desat kusok, tak kazdy jeden z nich vyda za samostatny obed! Ale to je koniec-koncov bezna vlastnost sladkosti. Inak, na obrazku to vyzera vyborne.

  3. Uz len pri pohlade na obrazok mam „zalepene usta“ 🙂 – presladena babovka poliata cukrom a este aj posypana kandizovanym „niecim“ zltym…ufff…ze toto niekomu aj chuti!!!

  4. Jolanagrnova says:

    Poznám ešte rýchlejšiu bábovku a dobrú! Ingrediencie: 30dg hladkej múky 30dg práškový cukor 4 celé vajcia 1 pohár mlieka 1 pohár oleja 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečivaVšetko spolu do jednej misky, dobre vymiešať, vyliať do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a šup do trúby cca na 40 minút. Rokmi vyskúšané, keď som nevedela čo rýchlo upiecť , tak toto a tak rýchlo aj zmizla zo stola.

  5. cathy2131 – ako mozes posudit, ze zly recept, ked si tu babovku neokusila? Vobec nie je presladena. Granko je pridane namiesto kakaa a je ovela chutovo jemnejsie ako kakao. OK, ta cukrova poleva na vrchu nemusi byt, ale to je na kazdom z nas ci si urobi babovku s polevou alebo bez. Nahodou je to cesto velmi jemne a nic nezvycajne sa tam nepridava, co ide do bezneho babovkoveho cesta. A koniec koncov nikto ti nedrzi noz pod krkom, ze si musis urobit prave tuto babovku.PS: mna doma ucili, ze na jedlo sa nehovori bleeeeeeee alebo fuj.

  6. treba vysúšat

  7. Tá bábovka je velmi dobrá a neni ani príliš sladka. Je fajn mäkučká

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.