/ Recepty /

Kuracia pečeňová paštéta s vínovým želé

kuracia pecenova pasteta s vinovym zele

Recept na domácu paštétu z kuracích pečienok zdobenú vínovým želé.

Ingrediencie:

300 g kuracích pečienok  
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
1/2 KL nasekaného rozmarínu (u mňa sušený – 1KL)
1 KL tymianových lístkov (u mňa majoránka)
200 g  roztopeného masla
soľ, korenie
 
vínové želé:
200 ml vína
2,5 plátkov plátkovej želatíny
 
Postup:

Pečienku, roztopené maslo, vajcia, cesnak a bylinky rozmiešame a ponorným mixérom premixujeme. Potom prepasírujeme cez husté sitko. Pasírovanie určite nevynechajte.
 


 

 
Dochutíme soľou, korením. Vylejeme do formy vystlanej alobalom. Formu postavíme do hlbšieho pekáča, do ktorého sme naliali horúcu vodu a pečieme vo vyhriatej rúre na 85 stupňov asi 1 hodinu. Ja som dávala do malých formičiek. Doporučovala by som prikryť aj vrch fóliou. 
 
 
Pri pečení sa totiž urobila dosť silná tmavšia kôra a spodok ostal pekný ružový. Paštétu necháme vychladnúť. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody asi na 10 minút, kým zmäkne. 
 
 
Víno zvaríme na polovicu, necháme mierne ochladiť a do teplého pridáme vyžmýkanú želatínu. Dobre rozmiešame, kým sa želatínové plátky nerozpustia. Studeným vínovým želé (ale ešte stále tekutým) polejeme vychladnutú paštétu. 
 
 
Odložíme do chladničky stuhnúť. Môžeme podávať napr. s „creme fraiche“. Ak chceme natierať na chlebík vyberieme z chladničky skôr, aby paštéta trochu „popustila“.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ –>

Komentáre

  1. Vyzera uzasne. Urcite vyskusam

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.