/ Recepty /

Jablkovo-makové slimáky

jablkovo makove slimaky

Recept na koláče z tvarohového cesta s jablkovo-makovou plnkou

Tvarohové cesto: 
200 g tvarohu
6 lyžíc mlieka
8 lyžíc oleja
1 vajce
štipku soli
100 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
400 hladkej múky
1 bal. a 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Prísady: 
600 jabĺk
50 g cukru
strúhanú citrónovú kôru
1 ks celej škorice
250 ml (1/4 l) vriacej vody
250 g mletého maku
75 mäkkého masla
2 lyžice medu
1 vajce
75 g hrozienok


1. Na plnku ošúpeme jablká, rozštvrtíme ich, odstránime jadrovníky a nakrájame na hranolčeky. Spolu s cukrom, citrónovou kôrou a celou škoricou vložíme do vriacej vody na 1 minútu tak, aby všetko zmäklo, ale nerozvarilo sa.

2. Hranolčeky jabĺk vyberieme z jablčnej tekutiny a necháme vychladnúť. Do horúcej jablčnej tekutiny vmiešame mak, maslo, med a vajcia. Premiešame a pridáme ešte hrozienka a mandľovú arómu.

3. Na tvarohovo-olejové cesto dáme do misy tvaroh, mlieko, olej, vajce, soľ, cukor a vanilínový cukor. Uhnetieme elektrickým ručným šľahačom na najvyššie obrátky.

4. Múku zmiešame s vanilínovým cukrom, preosejeme, pridáme do misy a miešame šľahačom na hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na plát 50 x 40 cm, potrieme zmesou z maku a rovnomerne rozdelíme aj jablčné hranolčeky.

5. Cesto dlhšou stranou zrolujeme, ostrým nožom nakrájame asi 2 cm široké pláty. Slimáky uložíme na vymastený plech. Dáme piecť.

Tip: Všetok nábytok a bytové doplnky na jednom mieste



Elektrická rúra: asi 200 °C (vopred vyhriata)
Horúcovzdušná: asi 180 °C (nepredhriata)
Plynová: stupeň 4 (vopred vyhriata)

Doba pečenia: asi 15 – 20 minút

6. Na polevu vymiešame práškový cukor a rum do hustej masy, ktorou natrieme slimáky ihneď po upečení.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.