/ Recepty /

Jablkové taštičky

jablkove tasticky

Recept na jablkové koláče. Taštičky chutia výborne aj s inou ovocnou plnkou, napríklad s višňovou, marhuľovou alebo broskyňovou.

Cesto: 
300 g múky
1 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
150 g tvarohu
6 lyžíc mlieka
6 lyžíc oleja
75 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
2 – 3 lyžice mlieka
štipku soli

Plnka: 

750 g jabĺk
50 g hrozienok
50 g cukru

Poleva: 

100 g práškového cukru
citrónovou šťavu alebo vodu

1. Na plnku ošúpeme jablká, rozštvrtíme ich, odstránime jadrovníky. Jablká nakrájame na malé kúsky a krátko ich podusíme, pridáme hrozienka, cukor a necháme vychladnúť.

2. Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme do misy. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, vanilínový cukor a soľ. Spracujeme elektrickým šľahačom (hnetacie metly) na najvyššie otáčky asi 1 minútu (nie príliš dlho, inak sa bude cesto lepiť).

3. Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska (priemer asi 10 cm). Na každú polovicu kolieska z cesta dáme jablkovú plnku, okraj otrieme mliekom a priklopíme prázdnou polovicou. Taštičky na okraji dobre pritlačíme, uložíme na vymastený plech a dáme piecť do rúry.

Elektrická rúra: cca 220 °C (vopred vyhriata)
Horúci vzduch. cca 200 °C (nepredhriata)
Plyn: stupeň 4-5 (vopred vyhriata)
Doba pečenia: asi 25 minút

4. Na polevu preosejeme práškový cukor, zmiešame s takým množstvom citrónovej šťavy alebo vody, až bude hustá zmes hladká. Ihneď po upečení a vybratí taštičiek z rúry ich touto zmesou potrieme a necháme vychladnúť.

Tip: Taštičky chutia výborne aj s inou ovocnou plnkou, napríklad s višňovou, marhuľovou alebo broskyňovou.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.