/ Recepty /

Čučoriedková torta s Ricottou

cucoriedkova torta s ricottou

Recept na čučoriedkovú tortu s Ricottou

Korpus bez pečenia: 
150 g piškót
100 g masla 

Čučoriedková náplň: 
300 g čučoriedok (čerstvé alebo mrazené)
250 g Ricotta (taliansky čerstvý tvaroh)
75 g práškového cukru
3 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 bal. Želatíny čírej Dr.Oetker
750 ml vody na namočenie želatíny
na špičku noža nastrúhaného muškátového oriešku
250 ml smotany na šľahanie 

Šľahačka: 
500 ml smotany na šľahanie
2 bal. Smeta-fixu Dr.Oetker
1 KL práškového cukru
 
Na poprášenie: 
trochu strúhaného muškátového oriešku 

1. Piškóty dáme do igelitového vrecka a váľkom ich rozdrvíme. Maslo zohrejeme. Do masla primiešame rozdrvené piškóty. Hmotu rovnomerne rozprestrieme do tortovej formy (priem. 24 cm) a lyžicou utlačíme.

2. Čučoriedková náplň: želatínu namočíme do vody podľa návodu na obale a necháme ju napučať. Napučanú želatínu za stáleho miešania zahrejeme (nesmie sa variť!), až sa rozpustí a necháme ju odstáť. Čučoriedky rozšľaháme ručnou metličkou s Ricottou, cukrom, vanilínovým cukrom a muškátovým orieškom. Ušľaháme šľahačku. Do čučoriedkovej hmoty vmiešame ručnou metličkou rozpustenú a trochu vychladenú želatínu a vymiešame do hladka. Počkáme až náplň začne želírovať (nesmie ale príliš stuhnúť). Šľahačku vmiešame zľahka do náplne. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Tortu dáme na 3 hodiny do chladničky.

3. Šľahačka: smotanu ušľaháme s cukrom a Smeta-fixom do tuha. Tortu vyberieme z formy. 2 PL šľahačky odoberieme a natrieme ňou na kraj torty. Zvyšnú šľahačku navrstvíme na vrchnú stranu torty a lyžicou vytvarujeme vlny. Na záver poprášime tortu trochou strúhaného muškátového oriešku.

TIP: Tortu môžeme miesto muškátového oriešku posypať škoricou.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.