toto video je skôr poklona majstrovi ako návod na výrobu kotlíka. Čo potrebujete? Dobre vybavenú dielňu, majstra s excelentný skúsenosťami ( v tvarovaní a zváraní cup rumu) tabuľu medi a chuť do roboty a čas. Pre laickú majoritu by sa viac hodilo video: Ako vyprázdniť medený kotlík gulášu a očistený ho vrátiť majiteľovi
prečo by si chcel, aby niekto ten kotlík vyrábal ? potrebuješ na to náradie a klavne kopyto, kde ho vziať, že ? to nie je, ako postaviť prístrešok i ked aj tam treba mať fortiel. ked ho nemáš, tak nič aj tak nedokážeš.
Medené kotlíky ručne vyrába a predáva pán Ján Tomčovčík v Spišských Vlachoch ul. Mlynská. Skúste sa s ním kontaktovať, nemám jeho č. t. ale to si snáď nájdete.
Medenný kotlík-samé negatíva:ak nie je pocínovaný-medienka(oxidačný proces),po guláši veľmi rýchlo nastupuje a je veľmi jedovatá,ďalej vysoká cena-cca 105€/objem 20 litrov, pracná údržba, čistenie- drevenný popol alebo ocot, atď. Pozitíva: dobrá tvarovateľnosť materiálu pri výrobe-pri varení gulášu nepodstatné,dobré odvádzanie tepla-nie je očividný rozdiel v dĺžke varenia. Antikorový kotlík-dá sa zohnať 50 litrový vyradený pivný súdok,dajú sa z neho spraviť 2 kotlíky/25 litrov, cena: oveľa nižšia,neoxiduje-medienka !!!,vzhľadom na pevnosť mat.poškodenie -vylúčené,odvádzanie tepla-zanedbateľný rozdiel oproti medennému,ďalšou výhodou tohto súdka je hrúbka materiálu-2mm, dá sa dobre zvárať-uši a zavarenie otvoru po ventile na vrchnej polovici súdka ,atď…Záverom snáď len toľko:záleží len na každom kdo aký materiál uprednostňuje alebo kdo aké má možnosti.K relácii Urob si sám:veľa ľudí nemá ani potuchy ako sa vyrába kotlík,hoci zváranie dna nahradilo pracné bombíro- vanie kotlíka z jedného kusa materiálu-preto sa vlastne kotlíky vyrábali z medi(dobrá tvárnosť mater.) Z tohto dôvodu tvorcom tejto relácie patrí vďaka aj za takúto ukážku,lebo keby sme všetko len kritizovali isto by sme sa nemali načo pozerať. Majdan
Pri používaní tejto stránky spracúvame cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v prehliadači. Viac infoSúhlasím
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
toto video je skôr poklona majstrovi ako návod na výrobu kotlíka. Čo potrebujete? Dobre vybavenú dielňu, majstra s excelentný skúsenosťami ( v tvarovaní a zváraní cup rumu) tabuľu medi a chuť do roboty a čas. Pre laickú majoritu by sa viac hodilo video: Ako vyprázdniť medený kotlík gulášu a očistený ho vrátiť majiteľovi
Tiez som bol zvedavy, ako ho bude vyklepavat … ale toto je cista komercia (reklama), ktora na stranke UROB SI SAM nema miesto !!!
Suhlasim. Pochybujem, ze podla toho niekto kotlik zhotovy.
Je to reklama nic viac i ked uznavam, ze kotliky su pekne.
prečo by si chcel, aby niekto ten kotlík vyrábal ? potrebuješ na to náradie a klavne kopyto, kde ho vziať, že ?
to nie je, ako postaviť prístrešok i ked aj tam treba mať fortiel. ked ho nemáš, tak nič aj tak nedokážeš.
mal by som zaojem o 50 litrovi kotlik možte sa mi ozvat
Mohli by ste sa nam prosim ozvat mame zaujem o 20l medeny kotlik sme z Kosic
Medené kotlíky ručne vyrába a predáva pán Ján Tomčovčík v Spišských Vlachoch ul. Mlynská. Skúste sa s ním kontaktovať, nemám jeho č. t. ale to si snáď nájdete.
Kontakt na p. tomtovčíka zo Sp.Vlach ohladom kotlíka -0915325583
Je možné zverejniť kontakt na pána Hupku?
poradite???/medeny kotlik my stale ozelenie…..
Medenný kotlík-samé negatíva:ak nie je pocínovaný-medienka(oxidačný proces),po guláši veľmi rýchlo nastupuje a je veľmi jedovatá,ďalej vysoká cena-cca 105€/objem 20 litrov, pracná údržba, čistenie- drevenný popol alebo ocot, atď. Pozitíva: dobrá tvarovateľnosť materiálu pri výrobe-pri varení gulášu nepodstatné,dobré odvádzanie tepla-nie je očividný rozdiel v dĺžke varenia.
Antikorový kotlík-dá sa zohnať 50 litrový vyradený pivný súdok,dajú sa z neho spraviť 2 kotlíky/25 litrov,
cena: oveľa nižšia,neoxiduje-medienka !!!,vzhľadom na pevnosť mat.poškodenie -vylúčené,odvádzanie
tepla-zanedbateľný rozdiel oproti medennému,ďalšou výhodou tohto súdka je hrúbka materiálu-2mm, dá sa dobre zvárať-uši a zavarenie otvoru po ventile na vrchnej polovici súdka ,atď…Záverom snáď len
toľko:záleží len na každom kdo aký materiál uprednostňuje alebo kdo aké má možnosti.K relácii Urob si sám:veľa ľudí nemá ani potuchy ako sa vyrába kotlík,hoci zváranie dna nahradilo pracné bombíro- vanie kotlíka z jedného kusa materiálu-preto sa vlastne kotlíky vyrábali z medi(dobrá tvárnosť mater.)
Z tohto dôvodu tvorcom tejto relácie patrí vďaka aj za takúto ukážku,lebo keby sme všetko len kritizovali isto by sme sa nemali načo pozerať. Majdan