
Vrkoče
Recept na zapletané vrkoče z kysnutého cesta
Cesto:
1 bal. zmesi na pečenie Buchty Dr. Oetker
3 PL rumu
1 vajce
260 ml vlažnej vody
12 PL oleja
Na obalenie:
4 PL práškového cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
Postup:
1. Zmes na prípravu buchiet zmiešame s pribaleným droždím a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 45 minút vykysnúť.
2. Z cesta vyvaľkáme valčeky asi 12 cm dlhé, ktoré vždy po troch spletieme do vrkočov. Upletené vrkoče pražíme v dostatočnom množstve horúceho tuku po oboch stranách.
3. Po vypražení položíme vrkoče na servítku, ktorá vsiakne prebytočný tuk.
4. Zmiešame práškový cukor s vanilínovým cukrom a ešte teplé vrkoče v zmesi obalíme.
skúsim