/ Recepty /

Vrkoče

vrkoce

Recept na zapletané vrkoče z kysnutého cesta

Cesto: 
1 bal. zmesi na pečenie Buchty Dr. Oetker
3 PL rumu
1 vajce
260 ml vlažnej vody
12 PL oleja 

Na obalenie: 
4 PL práškového cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker 

Postup:
1. Zmes na prípravu buchiet zmiešame s pribaleným droždím a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 45 minút vykysnúť.

2. Z cesta vyvaľkáme valčeky asi 12 cm dlhé, ktoré vždy po troch spletieme do vrkočov. Upletené vrkoče pražíme v dostatočnom množstve horúceho tuku po oboch stranách.

3. Po vypražení položíme vrkoče na servítku, ktorá vsiakne prebytočný tuk.

4. Zmiešame práškový cukor s vanilínovým cukrom a ešte teplé vrkoče v zmesi obalíme.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.