vrkoce

Vrkoče

Recept na zapletané vrkoče z kysnutého cesta

Cesto: 
1 bal. zmesi na pečenie Buchty Dr. Oetker
3 PL rumu
1 vajce
260 ml vlažnej vody
12 PL oleja 

Na obalenie: 
4 PL práškového cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker 

Postup:
1. Zmes na prípravu buchiet zmiešame s pribaleným droždím a pridáme ostatné suroviny na cesto. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 45 minút vykysnúť.

2. Z cesta vyvaľkáme valčeky asi 12 cm dlhé, ktoré vždy po troch spletieme do vrkočov. Upletené vrkoče pražíme v dostatočnom množstve horúceho tuku po oboch stranách.

3. Po vypražení položíme vrkoče na servítku, ktorá vsiakne prebytočný tuk.

4. Zmiešame práškový cukor s vanilínovým cukrom a ešte teplé vrkoče v zmesi obalíme.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

  1. xxx says:

    skúsim

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.