/ Recepty /

Neťahaný jablčný závin

netahany jablcny zavin

Recept na neťahaný závin s jablkami a škoricou

Cesto: 
300 g hladkej múky
150 g masla alebo Hery
štipka soli
2 PL octu
150 ml mlieka

Jablková plnka:
 
1 kg strúhaných jabĺk (čistá hmotnosť)
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 bal. Škoricového cukru Dr. Oetker
5 PL strúhanky
3 PL cukru

Na potretie: 
1 vajce

1. Do preosiatej múky pridáme tuk, soľ, ocot a mlieko. Vypracujeme cesto tak, aby bolo lesklé a vláčne. Cesto necháme 1 hod. odležať. Odležané cesto rozdelíme na 2 bochníčky. Každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát.

2. Každý plát posypeme postupne strúhankou, strúhanými jablkami, cukrom, vanilínovým cukrom a škoricovým cukrom. Pláty stočíme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri teplote 210 – 220 °C počas cca 25 – 35 minút.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

  1. prečo veľmi nebezpečný vynilínový cukor, keď dostať pravý vanilkový, zdravý v BIO kvalite (DM, Billa), prečo nie iba maslo, ktoré je zdravé, ale nezdravú odpornú Heru? Cukor môže byť brezový, alebo kokosový (DM), a múka špaldová. Kedy sa naučíme zdravo variť a piecť? Tento život máme iba jeden, zaslúžime si to. Radšej menej piexť, ale zdravo.

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.