Muffiny pre pánov
Recept na muffiny s kávou a whisky
Cesto (na 24 ks):
150 g čokolády na varenie
100 g masla alebo Hery
250 g polohrubej múky. 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 KL Sódy bikarbóny Dr.Oetker
150 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
2 vajcia (veľ. M)
100 ml silnej kávy
4 PL whisky
Na ozdobu:
1 bal. Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml mlieka
1. Čokoládu nalámeme na kocky a spoločne s maslom rozohrejeme vo vodnom kúpeli. Múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce. Do uvarenej kávy prilejeme 4 PL whisky, aby skôr schladla. Rozpustíme čokoládu s maslom.
2. Do cesta pridáme kávu s whisky a rozpustenú čokoládu s maslom. Všetko spracujeme pomocou elektrického šľahača (metličkami) na hladké cesto. Cesto dáme do foriem na muffiny (cca do 1 výšky) a pečieme:
Elektrická rúra: asi 180 °C (predhriať)
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C (nepredhriať)
Plynová rúra: cca stupeň 3 (predhriať)
Doba pečenia: cca 25 min.
3. Po upečení necháme muffins vychladnúť. Servírujeme so šľahačkou, ktorou pripravíme zo Šľahačky v pr. Dr.Oetker podľa návodu.
Poznámka: Ak budete whisky upíjať, neručíme za to, že Vaše muffiny budú vyzerať rovnako ako na obrázku.
Komentáre