muffiny pre panov

Muffiny pre pánov

Recept na muffiny s kávou a whisky

Cesto (na 24 ks): 
150 g čokolády na varenie
100 g masla alebo Hery
250 g polohrubej múky. 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 KL Sódy bikarbóny Dr.Oetker
150 g cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
2 vajcia (veľ. M)
100 ml silnej kávy
4 PL whisky 

Na ozdobu: 
1 bal. Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml mlieka 

1. Čokoládu nalámeme na kocky a spoločne s maslom rozohrejeme vo vodnom kúpeli. Múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce. Do uvarenej kávy prilejeme 4 PL whisky, aby skôr schladla. Rozpustíme čokoládu s maslom.

2. Do cesta pridáme kávu s whisky a rozpustenú čokoládu s maslom. Všetko spracujeme pomocou elektrického šľahača (metličkami) na hladké cesto. Cesto dáme do foriem na muffiny (cca do 1 výšky) a pečieme:

Elektrická rúra: asi 180 °C (predhriať)
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C (nepredhriať)
Plynová rúra: cca stupeň 3 (predhriať)
Doba pečenia: cca 25 min.

3. Po upečení necháme muffins vychladnúť. Servírujeme so šľahačkou, ktorou pripravíme zo Šľahačky v pr. Dr.Oetker podľa návodu.

Poznámka: Ak budete whisky upíjať, neručíme za to, že Vaše muffiny budú vyzerať rovnako ako na obrázku.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.