Hrudky de churro
Známy španielsky múčnik z odpaľovaného cesta
Odpaľované cesto:
250 ml mlieka
100 g masla alebo tuku
2 PL cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
štipka soli
150 g hrubej múky
4 vajcia
Na smaženie a posýpanie:
1,5 l fritovacieho oleja
100 g práškového cukru (alebo 1 bal. Škoricového cukru Dr. Oetker)
1. Mlieko, maslo, cukor, štipku soli a vanilínový cukor uvedieme do varu. Vmiešame múku a pri miernej teplote miešame, kým v hrnci nevznikne cesto, ktoré sa nelepí na steny. Cesto necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame vajce (môžeme elektrickým ručným mixérom).
2. V pekáčiku rozohrejeme fritovací olej (na veľkom plameni alebo veľkej el. platničke). Lyžicou vykrajujeme z cesta hrudky, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja. Nesmažíme naraz väčšie množstvo hrudiek, aby olej nevychladol a cesto nenasiaklo veľa tuku. Osmažené hrudky vyberieme a necháme odkvapkať na obrúsku.
3. Posypeme práškovým cukrom s vanilkovou príchuťou (alebo škoricovým cukrom). Hrudky najlepšie chutia čerstvé, ešte teplé.
TIP: Keď sa pridá do cesta 1 čajová lyžička rumu, cesto nesaje toľko tuku. Podľa chuti môžeme do cesta pridať aj hrozienka.
TIP 2: Pre jednoduchšiu prípravu je možné použiť zmes na odpaľované cesto z Vanilkových rezov Dr. Oetker.
Komentáre