/ Recepty /

Hrudky de churro

hrudky de churro

Známy španielsky múčnik z odpaľovaného cesta

Odpaľované cesto: 
250 ml mlieka
100 g masla alebo tuku
2 PL cukru
1 bal. Vanilínového cukru Dr. Oetker
štipka soli
150 g hrubej múky
4 vajcia
 
Na smaženie a posýpanie: 
1,5 l fritovacieho oleja
100 g práškového cukru (alebo 1 bal. Škoricového cukru Dr. Oetker)
 
1. Mlieko, maslo, cukor, štipku soli a vanilínový cukor uvedieme do varu. Vmiešame múku a pri miernej teplote miešame, kým v hrnci nevznikne cesto, ktoré sa nelepí na steny. Cesto necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame vajce (môžeme elektrickým ručným mixérom).

2. V pekáčiku rozohrejeme fritovací olej (na veľkom plameni alebo veľkej el. platničke). Lyžicou vykrajujeme z cesta hrudky, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja. Nesmažíme naraz väčšie množstvo hrudiek, aby olej nevychladol a cesto nenasiaklo veľa tuku. Osmažené hrudky vyberieme a necháme odkvapkať na obrúsku.

3. Posypeme práškovým cukrom s vanilkovou príchuťou (alebo škoricovým cukrom). Hrudky najlepšie chutia čerstvé, ešte teplé.

TIP: Keď sa pridá do cesta 1 čajová lyžička rumu, cesto nesaje toľko tuku. Podľa chuti môžeme do cesta pridať aj hrozienka.

TIP 2: Pre jednoduchšiu prípravu je možné použiť zmes na odpaľované cesto z Vanilkových rezov Dr. Oetker.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.