/ Recepty /

Šunkové rožteky

Šunkové rožteky

Recept na pečené rožteky so syrom a šunkou

Cesto: 
500 g hladkej múky
1 Droždie Dr.Oetker
1 vajce
2 KL soli
40 g rozpusteného masla
300 ml vlažného mlieka 

Náplň: 
150 g najemno nastrúhaného tvrdého syra
200 g nahrubo nastrúhanej šunky
2 KL kečupu
soľ, mletá sladká paprika
pizza korenie 

Na potretie a dozdobenie: 
1 rozšľahané vajce
štipku soli
sézamové semienka, mak 

1. Do misky dáme múku, droždie, vajce, soľ, prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60 – 90 minút.

2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a krájadlom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu).

3. Príprava náplne: Všetky suroviny na náplň v mise zmiešame.

4. Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do „rožteka“. Rožtek položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným v vajcom, trošku posolíme, posypeme semienkami, makom a pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 180 °C
teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Čas pečenia: 30 – 35 minút

Takto upečené rožteky chutia najlepšie vlažné.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.