
Šunkové rožteky
Recept na pečené rožteky so syrom a šunkou
Cesto:
500 g hladkej múky
1 Droždie Dr.Oetker
1 vajce
2 KL soli
40 g rozpusteného masla
300 ml vlažného mlieka
Náplň:
150 g najemno nastrúhaného tvrdého syra
200 g nahrubo nastrúhanej šunky
2 KL kečupu
soľ, mletá sladká paprika
pizza korenie
Na potretie a dozdobenie:
1 rozšľahané vajce
štipku soli
sézamové semienka, mak
1. Do misky dáme múku, droždie, vajce, soľ, prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60 – 90 minút.
2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a krájadlom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu).
3. Príprava náplne: Všetky suroviny na náplň v mise zmiešame.
4. Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do „rožteka“. Rožtek položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným v vajcom, trošku posolíme, posypeme semienkami, makom a pečieme v predhriatej rúre.
Elektrická rúra: 180 °C
teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Čas pečenia: 30 – 35 minút
Takto upečené rožteky chutia najlepšie vlažné.
Komentáre