/ Recepty /

Krémové venčeky

Krémové venčeky

Recept na sladké venčeky plnené krémom

Cesto: 
140 g zmesi na cesto Venčeky Dr.Oetker
125 g margarínu
3 vajcia
250 ml (1/4 l) vody

Krém: 
120 g zmesi na prípravu krému z Venčekov Dr.Oetker
300 ml mlieka
100 ml šľahačkovej smotany 

Príprava cesta:
Odmerané množstvo vody (250 ml) a margarínu (125 g) dáme variť. Do vriacej tekutiny vysypeme za stáleho miešania zmes na prípravu cesta a miešame, pokiaľ cesto nie je hladké a neoddeľuje sa od dna hrnca. Cesto odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť. Do vychladnutej masy pridáme 3 celé vajcia a elektrickým ručným šľahačom šľaháme na najnižšom stupni 3 minúty. Na vymastenom plechu si naznačíme pohárom (odtlačeným v múke) kolieska, ako pomôcku pri tvarovaní venčekov. Cesto vložíme do ozdobného striekacieho vrecúška s hviezdičkovým násadcom a na vymastenom plechu formujeme venčeky s priemerom asi 6 cm. Pečieme v strednej časti predhriatej rúry. Čas a teplota pečenia sú uvedené v tabuľke na zadnej strane obalu. Venčeky po upečení, ešte teplé, prekrojíme a dáme vychladnúť.

Príprava plnky:

Do vyššej nádoby nalejeme 300 ml studeného mlieka a 100 ml šľahačkovej smotany (nie viac!), pridáme zmes na prípravu krému a šľaháme elektrickým ručným šľahačom asi 3 minúty na najvyšších otáčkach do krému.

Príprava venčekov:
Hneď po ušľahaní plníme prekrojené venčeky hotovým krémom (na začiatku nie je celkom tuhý, postupne však stuhne) pomocou striekacieho vrecúška. Posypeme práškovým cukrom alebo polejeme cukrovou polevou (na prípravu polevy môžete použiť Práškový cukor Dr.Oetkera s vanilkovou príchuťou). Dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

  1. Zmes na cesto napiste.nie vsade sa da kupit.dakujem

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.