image 45284 25 v1

Časopis Záhrada 09/2017 v predaji

Milí priatelia, máme tu záver sezóny a práca v záhrade sa pomaly končí. No nie celkom. Kým príde zima, treba sa napríklad ešte postarať o kvetinovú záhradu. Toho, čo by sme mali v novembri a decembri stihnúť, je viac, ale o tom sa už dočítate v najnovšom čísle. Mimochodom, ak nebude mrznúť, ešte stále môžete vysádzať obľúbené druhy ovocia. 

V aktuálnom čísle si môžete vybrať z perspektívnych druhov egrešov a vo svojej tradičnej rubrike poradí nestor slovenského ovcinárstva, pán profesor Hričovský, ktoré druhy a odrody ovocia sú vhodné do okolia Štúrova.

Bližšie predstavujeme jarabinu, ktorú si obľúbite pre jej nesporné výhody, a gazdinky poteší neradičný návod, ako uchovať zeleninu na zimu kvasením.

Zima, ktorá je pred nami, je ideálna na plánovanie. Premyslite si napríklad novú terasu, a ak bude zima teplá, môžete ju hneď aj zrealizovať.

Samozrejme, už tradične nechýbajú návody pre šikovné ruky i množstvo rád a tipov do záhrady, ale aj interiéru – napríklad návod na pestovanie sukulentov.

Vychutnajte si teda prichádzajúcu zimu a nezabudnite na náš nový web, ktorý je určený všetkým nadšeným záhradkárom!

Martin Čurda

Z OBSAHU: 

Inšpirácie

■ Vytrvalé a nenáročné sukulenty v nádobách
■ Drevený stromček za pár eur
■ Skalka trochu inak
■ Jarabiny, chutné a liečivé „citróny“ severu

Záhradná architektúra

■ Terasy v záhrade
■ Terasa do záhrady krok za krokom

Praktická záhrada

■ Pestujeme nenáročné sukulenty
■ Živý vianočný darček
■ Prečo nekvitnú?
■ Nech sa zelenajú aj počas zimy zelenajú
■ Kvetinová záhrada pred zimou
■ November v záhrade
■ Zazimovanie užitkovej záhrady
■ Zazimovanie okrasnej záhrady
■ Čím posekať vetvy
■ Zber urody v zeleninovej záhrade

Zdravie zo záhrady

■ Kyslomliečne kvasenie zeleniny
■ Topinambur, diétna zelenina
■ Biopotraviny stoja za to

Ovocný sad

■ Prehľad sortimentu egrešov
■ Skusený ovocinár radí

Radíme čitateľom

■ Dobrý nákup
■ Poradňa

Relax

■ Krížovka

Predplatné časopisu Záhrada

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje