/ Recepty /

Jogurtový krémeš

Jogurtový krémeš

Ak máte radi krémeše, tento recept je pre vás ten pravý. Krém príjemne zjemňuje práve pridaný jogurt. Dobrotu vrelo doporučujeme.

Ingrediencie

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta (u mňa 350 g)
1 liter mlieka
3 vanilkové pudingy
750 g bieleho jogurtu
detské piškóty (1 a pol balíka)
2 balíky vanilkového cukru
8 PL kryštálového cukru
1-2 PL práškového cukru
1 šľahačková smotana
čokoládové hoblinky na ozdobu (príp. kakao na posyp)
Postup:

Lístkové cesto upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme na 200 stupňoch asi 8 – 10 minút.

Pred pečením dobre popicháme vidličkou, aby sa cesto neodúvalo. Z mlieka, pudingov a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme zo sporáka a vymiešame doň 500 g jogurtu. Miešame, až kým sa jogurt spojí s pudingom. Tento pudingový krém vylejeme na lístkové cesto.

Hneď na teplý puding uložíme detské piškóty. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme šľahačkovo-smotanovú plnku. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom.

Jogurt rozmiešame s práškovým cukrom (množstvo si regulujte podľa vlastnej chuti, príp. možno vynechať) a už len ručne vyšľahanú šľahačku zamiešame do smotany. Natrieme na piškóty, vrch ozdobíme čokoládou, príp. poprášime kakaom. Držíme v chladničke.

Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Komentáre

  1. Damanskalni says:

    toto vyzrá dosť popiči…idem do toho

    1. nooo…. ja asi tiez len ten vanilkovy puding vynecham a radsej si urobim vlastny vanilkovy krem z vanilky

    1. ja som dala namiesto listkoveho cesta medový plat tiež výborné

  2. Nóóó,tá plnka chutí ako skysnutá,nikdy viac…

    1. Možno treba dať aj do jogurtu cukor, resp. sladidlo. Lenže kto by sa s tým babral, s neistým výsledkom.

  3. vypadá to dobre ,skusíme to

  4. je to bombové, robievam ho často a všetkým chutí, nie je presladený a je úžasne šťavnatý

  5. a…ano treba si prisladiť jogurt podla chuti

  6. a ten papier peciaci musim dat pod to listove cesto niee ci akooo na ten pekac pod to listkove cesto

    1. odpiste mi niekto na to prosim vas nech viem

      1. nemusis davat vobe papier ani pekac mastit cesto je dost masne neprilepi sa

  7. Mildinka says:

    a co kdyby se na ty piškoty dala zakysaná smetana místo šlehačky, zkoušel někdo? 🙂 Děkuji

  8. zákusok je úžasný. Korpus som si upiekla vlastny, nemam dôveru k listkovemu cestu a použila som miesto bieleho jogurtu kyslu smotanu… a šlahačka navrchu…paráda

  9. Dneska jsem tento recept zkousela a musim rict ze parada sklidil uspech jen jsem dala na upecene testo nakrajene na platky jahody pal pudink do ktereho jsem dala 2 jogurty po 150g a do slehacky uz jsem jogurt nedala a super. 🙂

  10. Pod lístkové cesto netreba dávať papier, ani plech sa nemusí natrieť tukom, čiže cesto dáme na suchý plech, pretože lístkové cesto je dosť mastné.

  11. Je to dobry zakusok.

  12. Je to dobry zakusok.

  13. jogurtový krémeš

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.