Back to the article Recept na tradičný nedeľný obed alebo „vepřo-knedlo-zelo“ 7 / 12

3. V hrnci na pripravenom oleji alebo masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kapustu, kto chce, môže v tomto kroku pridať aj rascu. Kapustu zasypeme lyžičkou-dvomi soli, premiešame, zakryjeme a chvíľku necháme dusiť na miernom plameni, pričom občas skontrolujeme a premiešame. Nie je nutné podlievať ihneď vodou, kapusta vďaka soli pustí vlastnú šťavu, podlejeme iba v prípade, že jej hneď na úvod nepustí dostatok. Po niekoľkých minútach odokryjeme, premiešame, podlejeme 1 dcl vína a necháme dusiť. Keď sa víno vyparí, dolejeme, posypeme kapustu škoricou podľa chuti a dusíme až kým nebude takmer úplne mäkká. Na záver pridáme ocot (opatrne, radšej menej ako viac), lyžicu medu a podľa potreby ešte trošku škorice. Zároveň pridáme nastrúhaný zemiak, premiešame a ešte niekoľko minút podusíme. Odstavíme z plameňa a necháme dôjsť. foto: Anna Martausová