4. Medzitým ako sa kapusta dusí, resp. ešte hodinu predtým (ak chceme mať kapustu a mäso hotové zároveň) pripravíme mäso. Na plech alebo pekáč dáme olej alebo masť a poukladáme druhú cibuľu nakrájanú na hrubé plátky. Do mäsa zvrchu nožom urobíme tenké zárezy a vložíme do nich rozpolené strúčiky cesnaku. V našom mäse sú 4 strúčiky, čiže 8 otvorov s cesnakom. Následne mäso kvalitne nasolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme aj rascu. Položíme ho na kolieska cibule, podlejeme cca 0,5l vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečie sa približne hodinu a pol až 2 hodiny (podľa konkrétneho kusu a rúry), počas tohoto času ho podľa potreby podlievame vriacou vodou a polievame jeho povrch výpekom, pričom sa snažíme rúru otvárať čo najmenej , najmä v úvode pečenia. foto: Anna Martausová
Pri používaní tejto stránky spracúvame cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v prehliadači. Viac infoSúhlasím
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.