3. V hrnci na pripravenom oleji alebo masti opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kapustu, kto chce, môže v tomto kroku pridať aj rascu. Kapustu zasypeme lyžičkou-dvomi soli, premiešame, zakryjeme a chvíľku necháme dusiť na miernom plameni, pričom občas skontrolujeme a premiešame. Nie je nutné podlievať ihneď vodou, kapusta vďaka soli pustí vlastnú šťavu, podlejeme iba v prípade, že jej hneď na úvod nepustí dostatok. Po niekoľkých minútach odokryjeme, premiešame, podlejeme 1 dcl vína a necháme dusiť. Keď sa víno vyparí, dolejeme, posypeme kapustu škoricou podľa chuti a dusíme až kým nebude takmer úplne mäkká. Na záver pridáme ocot (opatrne, radšej menej ako viac), lyžicu medu a podľa potreby ešte trošku škorice. Zároveň pridáme nastrúhaný zemiak, premiešame a ešte niekoľko minút podusíme. Odstavíme z plameňa a necháme dôjsť. foto: Anna Martausová
Pri používaní tejto stránky spracúvame cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v prehliadači. Viac infoSúhlasím
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.