Back to the article Vypestujte si nenáročnú rebarboru 1 / 6

Krehký rebarborový koláč s posýpkou Cesto  100 g tuku  200 g hladkej múky  80 g práškového cukru  1/2 balíčka prášku do pečiva  1 žĺtok  trošku soli  nastrúhaná citrónová kôra Plnka  100 g lekváru (nemusí byť)  200 g rebarbory (môžeme primiešať aj jahody)  5 až 6 PL kryštálového cukru  1 vanilkový cukor Posýpka  50 g zmäknutého masla  75 g polohrubej múky  50 g kryštálového cukru Postup Z prísad vypracujeme cesto, ktoré roztlačíme (môžeme aj po kúskoch) na vymastený a múkou vysypaný plech alebo rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto potrieme lekvárom, posypeme umytou, ošúpanou a nakrájanou rebarborou, vrch posypeme kryštálovým a vanilkovým cukrom. Z masla, múky a cukru si vyrobíme posýpku (zmiešame ju na hrudkovú zmes), ktorou posypeme koláč. Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova. Foto: thinkstock.com