Back to the article Recept na tradičný nedeľný obed alebo „vepřo-knedlo-zelo“ 1 / 12

4. Medzitým ako sa kapusta dusí, resp. ešte hodinu predtým (ak chceme mať kapustu a mäso hotové zároveň) pripravíme mäso. Na plech alebo pekáč dáme olej alebo masť a poukladáme druhú cibuľu nakrájanú na hrubé plátky. Do mäsa zvrchu nožom urobíme tenké zárezy a vložíme do nich rozpolené strúčiky cesnaku. V našom mäse sú 4 strúčiky, čiže 8 otvorov s cesnakom. Následne mäso kvalitne nasolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme aj rascu. Položíme ho na kolieska cibule, podlejeme cca 0,5l vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečie sa približne hodinu a pol až 2 hodiny (podľa konkrétneho kusu a rúry), počas tohoto času ho podľa potreby podlievame vriacou vodou a polievame jeho povrch výpekom, pričom sa snažíme rúru otvárať čo najmenej , najmä v úvode pečenia. foto: Anna Martausová