Späť na článok Nepečená citrónová torta výborne osvieži 1 / 13

Nepečená citrónová torta výborne osvieži Osviežujúca torta jemnej citrónovej chuti s nepečeným orieškovým korpusom. Rýchla a nenáročná príprava. Už len skrotiť svoje maškrtné jazýčky a počkať, kým vám v chladničke poriadne stuhne.Ingrediencie: rozpis na tortovú formu 24 cmkorpus: 300 g maslových sušienok 200 g lieskovcových orieškov 150 g rozpusteného maslaplnka: 500 g ricotty (u mňa 250 g mascarpone, 250 g mäkkého tvarohu) 200 g práškového cukru 500 ml jogurtu 20 g práškovej želatíny 50 ml citrónového likéru 2 KL citrónového extraktu kôra a šťava z 1 väčšieho citróna2 ks citrónového želé (Galaretka citrónová) 500 ml vodyalebo si pripravte citrónové želé: 300 g vody šťava a kôra z 1 citróna 100 g cukru 1 vanilkový cukor 50 ml citrónového likéru 10 g práškovej želatíny trochu žltého potravinárskeho farbivaokrem toho na ozdobu: 200 ml šľahačkovej smotany 70 g mandľových lupienkov Príp. čerstvý citrón, limetka