chilli con carne
Zdroj: istock

Vyskúšali sme najlepší recept na chilli con carne

Ako deti sme ho nenávideli, v dospelosti ho mnohí z nás zbožňujú. Reč je o čili. Chutí najmä v studených dňoch, zahreje vás, nabije látkami, ktoré zvyšujú imunitu a pôsobí antibakteriálne. Tento recept sa dá urobiť z akéhokoľvek druhu mäsa a chutí skvele. Ak máte len trošku radi čili, určite ho oceníte – ako obed alebo večeru. Skoro ako klasické „chilli con carne“, ale ešte chutnejšie.

Na prípravu chilli con carne potrebujete:

450 g mletého hovädzieho alebo hydinového mäsa
2 cibule nakrájané na kocky
1 zelená papriku, nakrájanú na kocky
1 lyžica jalapeno papričky nasekanej najemno
400 g konzerva paradajok v mexickom štýle
450 g paradajkovej omáčky v konzerve
2 lyžice rasce
2 lyžičky čili korenia
1 lyžička soli
1 až 2 lyžičky kajenského korenia
1⁄2 lyžičky korenia „údená paprika“
400 g prepláchnutej konzervovanej fazule
1 šálka vody

Na ozdobu pri podávaní potrebujete:

kyslá smotana
čedar
zelená cibuľka alebo petržlenová vňať

Ako si pripraviť chilli con carne

Mleté mäso s cibuľou a paprikami prehrejte za stáleho miešania, kým mäso pustí tuk. Nadbytočný tuk zlejte. Pridajte paradajkovú omáčku a paradajky, soľ, korenia, vodu a zmes priveďte k varu. Keď vrie, doplňte fazuľu, prikryte a varte jeden a pol až dve hodiny na miernom plameni.

Pred podávaním na misku s hustou čili omáčkou pridajte menšiu naberačku kyslej smotany premiešanej s nahrubo nastrúhaným čedarom a zelenou cibuľkou.

Dobrú chuť!

Sabína Zavarská
Foto: istock

  1. dhydkfjv says:

    Aký je rozdiel medzi chilli korením a kayenským korením????????????????

  2. Ayra says:

    Rozdiel medzi cayenne pepper a chilli je podstatny. A ta kysla smotana..ani nahodou, ani ako ozdoba😏. V mexickej restike by zalomili rukami a prevratili ocami, nad takym nezmyslom.

  3. No myslím,že ste nič neskúšali,len ste kopírovali obrázok a niekde vyhl says:

    No myslím že ste nič neskúšali len ste kopírovali obrázok a niekde našli recept ktorý je úplne mimo.Kde máte tú kukuricu čo je na ilustračnej fotke?
    2 lyžičky cayenskeho,2 chilli a ešte jalapenos?🤣
    Neviem koľkí z vašich čitateľov by to zjedli?
    Kyslá smotana? To nieje kapustnica… Okrem v chilli nesmie chýbať kakao , alebo horká čokoláda.
    Chilli z hydinového mäsa ,…to nepotrebuje snáď ani komentár 🤣😂😅

  4. Zara says:

    Pokiaľ budem variť konzervovanú fazuľu, ktorá je už samozrejme mäkká, ešte „jeden a pol až dve hodiny“, bude z toho kaša, alebo skôr dobré lepidlo….

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje