image 20537 25 v1
Galéria (9)

Tvarohovník z lineckého cesta zdobený kvetinkami s džemom

Tvarohový koláč z lineckého cesta s citrónovou dochuťou. Vrch koláča zdobia vykrajované kvetinky s džemom. 

Galéria

Tvarohovník z lineckého cesta
Tvarohovník z lineckého cesta
Bryndzové tyčinky
Tvarohovník z lineckého cesta
Bryndzové tyčinky
Bryndzové tyčinky
Tvarohovník z lineckého cesta
Tvarohovník z lineckého cesta

Ingrediencie:

 

500 g hladkej múky
1 palmarín
250 g práškového cukru
2 vajcia
2 KL škorice
1 prášok do pečiva

plnka:

 

3x 250 g mäkkého tvarohu, ak použijete hrudkovitý, stačí 500 g
250 g práškového cukru
šťava a kôra z jedného citróna
1 vajce
2 vanilkové cukre príp. 1 kl vanilkového extraktu
1 PL kakaa (kopcovitá)
džem

Postup:

Múku zmiešame s práškovým cukrom, mletou škoricou, práškom do pečiva. Pridáme vajcia, tuk a rýchlo spracujeme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu polovicu zabalíme do fólie a odložíme do chladničky. Do druhej polovice pridáme kakao, zapracujeme do cesta, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky schladiť minimálne na polhodinu.

Tvarohový koláč
Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním všetkých ingrediencií. Svetlé cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu. Z tmavého cesta vykrajujeme formičkou kvietky. Na tmavé cesto natrieme tvarohovú plnku. Zakryjeme kvietkami z tmavého cesta. Stred kvietka vyplníme džemom a koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30 minút.

Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč
Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Pred podávaním poprášime práškovým cukrom. A môžeme degustovať. Dobrú chuť!

http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/

  1. mamina says:

    4 veta… na tmavé cesto natrieme tvarohovú plnku….. chyba.. neskúsená kuchárka by to urobila a kde by dala tmavé kvietky, ktoré sú určené na povrch…

    1. óóó says:

      nič tragické by sa nestalo – cesto pod tvarohom by bolo tmavé a kvietky by boli zo svetlého cesta 🙂

      1. Anonym says:

        Zdá sa mi, že tam ide veľmi veľa cukru. Nie je tam chyba? 50 dkg cukru do koláča, je ozaj dosť.

  2. Zumi3 says:

    Dobre 🙂

  3. palo says:

    linecké cesto sa robí z masla a nie z nejakej umelej hmoty – stužený tuk, margarín sú to odpadky ktoré patria do výbavy boľševickej kuchyne

  4. Cajca says:

    Kdesi som citala, ze linecke cesto sa robi v pomere 3:2:1, t.j 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Pridavam vzdy len 1 cele vajce, osvedcilo sa mi tam dat aj bielko, potom su kolaciky chrumkavejsie, tiez sa lahsie spracovava, je maksie a ak je cesto tuhe a neda sa spracovat, pridam 1-3 polievkové lyžice slahackovej smotany

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.