image 24929 25 v1

Sýta gaštanová torta s čokoládou a šľahačkou

Sýta torta plná kvalitnej čokolády a vône rumu. Vynikajúca s kopčekom šľahačky ku šálke kávy alebo čaju.

Ingrediencie:

500 g gaštanového pyré

1/2 šálky zmäknutého masla

1 ČL vanilkového extraktu

1 PL rumu

6 vajec

250 g kvalitnej čokolády

štipka soli

3 PL kryštálového cukru

2 PL hnedého cukru

šľahačka k podávaniu

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Gaštanové pyré si vymiešame s maslom, pridáme vanilku, rum, žĺtky, roztopenú čokoládu a poriadne premiešame.

Zvlášť si vyšľaháme bielky so štipkou soli, keď nám vznikne pena, primiešame do nich biely cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým nám nevznikne pevný sneh. Ten posypeme hnedým cukrom a postupne po častiach primiešavame k čokoládovému cestu.

Cesto nalejeme do tortovej formy (cca 25cm) a pečieme asi 45 minút.

Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom a podávame s poriadnym kopčekom šľahačky.

Dobrú chuť 🙂

Gaštanovo čokoládová torta

Gaštanovo čokoládová torta

Gaštanovo čokoládová torta

dulce-de-leche.eu

  1. Danka says:

    Torta vyzerá super, určite vyskúšam. Len som si všimla, že do cesta nejde múka, čiže má to byť bez múky?

  2. dani says:

    aká velká ma byt ta salka s maslom, nedalo by sa radsej uvies maslo v gramoch, pretoze nie je salka ako salka

  3. .maka.. says:

    Áno, má to byť bez múky 🙂 a ja som miesto masla dala avokádo a bolo to tiež veľmi fajn. 🙂

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.