image 32365 25 v1

Šťavnatá bezlepková bábovka s makom a orechmi

Ak sa neviete rozhodnúť, čo upečiete pri najbližšej príležitosti, vyskúšajte túto šťavnatú bezlepkovú bábovku, ktorá vydrží dlho čerstvá. 

Ingrediencie:

200 g masla izbovej teploty
60 g hnedého cukru (ja som použila kokosový cukor)
8 vajec
180 g kryštálového cukru
300 g mletého maku
150 g mletých vlašských orechov
1 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
1/2 ČL škorice

Postup:

Maslo, hnedý cukor, škoricu a vanilku si vyšľaháme do peny. Potom postupne primiešavame žĺtky a poriadne vyšľaháme. Zvlášť si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom.

Potom do žĺtkovej peny striedavo primiešavame zmes maku, orechov a bielkovej peny.

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou (môžete použiť bezlepkovú ) vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 170 stupňoch asi 50 – 70 minút. Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť vo forme a potom vyklopíme. Vychladnuté poprášime práškovým cukrom a podávame 🙂


Dulce-de-leche.eu 

  1. Anonym says:

    vynikajúca , chutí aj manželovi

  2. Miriam Vrbinkovicova says:

    Dobry den. Cim mozem nahradit maslo? Nemozeme ani bezlaktozove. Mozem dat alsan? Alebo olej? Dakujem

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.