snehove torticky s mascarpone likerom a prazenymi mandlami
Galéria (10)

Snehové tortičky s mascarpone, likérom a praženými mandľami

Dajte bodku za slávnostnou večerou či obedom našim elegantným dezertom. Pripravte pre svojich blízkych tento nenáročný, zato efektný dezert.

Galéria

snehove torticky s mascarpone likerom a prazenymi mandlami 1931 big image
2 big image
3 big image
4 big image
5 big image
7 big image
Ingrediencie:

4 bielky

štipka soli

220 g jemného kryštálového cukru

70 g mandľových lupienkov (opražených)


Krém:

250 g mascarpone

250 ml šľahačkovej smotany

1 PL práškového cukru

70 – 80 ml  Baileys (príp. vaječný likér) množstvo si upravte podľa svojej chuti

Okrem toho:

30 g mandľových lupienkov (opražených) na posypanie

2-3 PL Baileys na poliatie tortičiek


Postup:

Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky. Necháme ich dobre vychladnúť.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Keď už zbelejú, postupne po lyžiciach pridávame cukor. Cukor pridávame v malých množstvách za stáleho šľahania.

Šľaháme, kým sa cukor neroztopí a bielka sú pekne biele, lesklé a metličky zanechávajú stopy. Opatrne zamiešame opražené mandľové lupienky. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladáme lyžicou kopčeky snehu. Dávame dve lyžice na 1 tortičku. Môžete dávať aj po jednej lyžici, a tak budete mať viac kusov menších tortičiek. Z tohto množstva vyšlo 12 kusov väčších tortičiek.

 

Dávame ich ďalej od seba, pri pečení trochu narastú. Rúru predhrejeme na 90 stupňov (teplovzdušná) a sušíme tortičky 1,5-2 hodiny.

Snehové tortičky sú zvonku pekne chrumkavé a vo vnútri sú trochu ťahavé. Rúru vypneme a dvierka pootvoríme. Tortičky necháme v rúre do úplného vychladnutia.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, Baileys (pridávame postupne, aby krém nezredol). Opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Vychladnuté tortičky ozdobíme krémom, posypeme opraženými mandľami a pokropíme Baileys. Tortičky plníme krémom pred podávaním.

Dobrú chuť
adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ –>

  1. Ja Ha says:

    Pobavilo ma v ingredienciách: 220g JEMNÉHO kryštáľového cukru. Dá sa kúpiť aj iný ako jemný?Kam sa podel cukor s kryštáľmi 3×3 mm,ktorý chrúmal pod zubami?

  2. Lucinka ૐ Jankovichova says:

    mysleli tym krupicovy cukor, nakolko je to rozdiel medzi krystalovym … a pri tejto pavlovej je to fakt rozdiel, a rozdiel je ci mixujes 20 minut alebo 10, takze nabuduce ak chces byt vtipna, tak si prv over fakty … truba

  3. Richard Lebeda says:

    No mali sme v obchode maskarpone v akcii, tak som ho kupil a i smotanu, vajicka a salko. No nevedel som este vobec Co urobim. Tak som nasiel tento recept za ktory sa chcem podakovat. Mandle som nemal, takze bielkove kurpusy budu ciste. No zltko som vypenil s cukrom a dal som ho susit tiez. A drt z neho ako aj polamane casti pouzijem ako ozdobou. Krém som urobil rovnako akurat miesto cukru som dal kramelizovat salko takze mi zhustne az na huspeninovu konz. a zamiesam to do maskarpone a nasledne pridam podla vysie uvedenho postupu slahacku. Uzasne dakujem. Ps: som cukrar takze sa vzdy vynajdem 🙂

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje